Καταγγελία για υπεράριθμους επιβάτες στη γραμμή Αγρίνιο – Πάτρα | Τι λέει ο Πρόεδρος του Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλ/νίας (Video – Ηχητικό)

Τον γύρο της χώρας κάνει καταγγελία επιβατών στη γραμμή Αγρίνιο – Πάτρα του Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλοακαρνανίας.

  • Σύμφωνα με την καταγγελία, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, στο απογευματινό δρομολόγιο (4 μ.μ.) της γραμμής Αγρίνιο – Πάτρα του Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλοακαρνανίας, το λεωφορείο όχι μόνο ήταν γεμάτο, αλλά οι επιβάτες παρέμεναν όρθιοι στον διάδρομο, με κίνδυνο έναν σοβαρό τραυματισμό τους, ακόμη και από ένα απλό φρενάρισμα.

Όπως καταγγέλθηκε, πρόκειται για «σύνηθες» φαινόμενο, αφού προκειμένου να εξασφαλιστούν μεγαλύτερα κέρδη, δεν δρομολογούνται περισσότερα λεωφορεία με αποτέλεσμα αυτό που ξεκινάει από το Αγρίνιο, κάνοντας και ενδιάμεσα στάσεις σε άλλες πόλεις και χωριά (Μεσολόγγι, Αντίρριο κ.α.), κάποια στιγμή να γεμίζει χωρίς να υπάρχουν άλλα καθίσματα. Αποτέλεσμα είναι όσοι επιβιβάζονται ιδιαίτερα προς το τέλος της διαδρομής (τις περισσότερες φορές από το Αντίρριο), μέχρι να φτάσουν στην Πάτρα, διασχίζοντας μια σημαντική διαδρομή, να παραμένουν όρθιοι, με όσους σοβαρότατους κινδύνους αυτό εγκυμονεί.

Οι επιβάτες επίσης αναφέρουν ότι ορισμένες μέρες της εβδομάδας, πολλοί είναι οι φοιτητές που πάνε στα σπίτια τους και επιστρέφουν στην Πάτρα, ενώ το ίδιο ισχύει καθημερινά και με εργαζόμενους που μετακινούνται στους δύο νομούς. Συνεπώς, επιβάτες και εργαζόμενοι βρίσκονται σε κίνδυνο, με ευθύνη της Διοίκησης του Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλοακαρνανίας.

Μάλιστα οι καταγγέλοντες, έδωσαν στο φως της δημοσιότητας, σχετικό βίντεο από το δρομολόγιο του λεωφορείου:

Τη δική του εκδοχή δίνει ο Πρόεδρος του Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλοακαρνανίας κ. Φώτης Μούκας, σχετικά με την καταγγελία επιβατών στη γραμμή Αγρίνιο – Πάτρα του Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Μούκας, μιλώντας στο Antenna-Star.gr, για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, αναφέρει ότι «το λεωφορείο ξεκίνησε από την Πάτρα με 6 κενές θέσεις. Κατά τη διαδρομή, ο οδηγός ανέβασε μερικούς ακόμη επιβάτες από την οδό Κορίνθου και από το Νοσοκομείο του Ρίου, με προορισμό το Αντίρριο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν 4 όρθιοι επιβάτες για μια πολύ μικρή απόσταση (από το Νοσοκομείο του Ρίου μέχρι το Αντίρριο)».

«Το λεωφορείο επέστρεψε από το Αντίρριο στο Αγρίνιο, με 20 κενές θέσεις» συμπλήρωσε.

Ο κ. Φώτης Μούκας

 

Ο κ. Μούκας αρνήθηκε ότι αυτό είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά στις γραμμές του Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλοακαρνανίας και επισήμανε ότι «είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να ξέρει εκ των προτέρων, καθώς κάποιες φορές κάποιοι επιβάτες μεγάλης ηλικίας δεν μπορούν να κλείσουν θέση και εξυπηρετούνται εκτάκτως από το συγκεκριμένο δρομολόγιο».

«Αν ήξερα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχα βάλει επιπλέον λεωφορείο», κατέληξε.

 

 

Ακούστε την απάντηση του Προέδρου του Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλοακαρνανίας κ. Φώτη Μούκα: