Έφτιαξα αυτό το κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη και τα παιδιά μου ξετρελάθηκαν – και εγώ επίσης.
Κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. αμύγδαλα κομμένα*
50 γρ. σταφίδες*
50 γρ. καρύδια κομμένα*
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
3 μεγάλα αυγά
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. γάλα ή γιαούρτι
300 γρ. καρότα στον τρίφτη ή στο μίξερ κομμένα
* οι ξηροί καρποί είναι προαιρετικοί, αλλά προσδίδουν στη συνταγή γεύση και φυσικά θρεπτικά στοιχεία.
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω.
Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκατ. Αν θέλετε στη βάση μπορείτε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βάζετε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, ξηρούς καρπούς, μυρωδικά και μαγειρική σόδα) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε. Κάντε μια “τρύπα” στη μέση.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το λάδι, το γάλα και τέλος τα τριμμένα καρότα.
Προσθέστε το μείγμα των αυγών στο μείγμα των στερεών υλικών ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη πιο πηχτή από των pancakes αλλά πιο ρευστή από του κέικ.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί ψησίματος και το απλώνετε καλά να πάει παντού.
Ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά.
Βγάζετε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.
Αν θέλετε βάζετε από πάνω άχνη ζάχαρη αντί για κρέμα τυριού.
Το δικό μου twist για το κέικ καρότου:
Το καρότο βγάζει πολλή γλυκιά γεύση αλλά επειδή δεν ήμουν σίγουρη πρόσθεσα στο μείγμα 2 κ.σ. μέλι. Βγήκε υπέροχο!
shape.gr
Σχετικά Άρθρα
«Ο Τιμωρός»: Έλλη και Μάρκος έρχονται ανησυχητικά κοντά!
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ιουλία παίρνει τηλέφωνο τον Κουράκο και του μιλάει πολύ σκληρά
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Η Μαρία Γεωργιάδου στο «Buona Mattina»