Κλαμπ σάντουιτς με καπνιστό τόνο

Συστατικά

  • 6 φέτες ψωμί για τοστ, ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αβοκάντο
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ντομάτα
  • 4 φέτες τσένταρ
  • 160 γρ. τόνο, καπνιστό
  • 1 κρεμμύδι

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. πράσινη σαλάτα
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τις τρεις φέτες ψωμιού και αφήνουμε 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες φέτες και το ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ένα αβοκάντο και το πιέζουμε με ένα πιρούνι για να λιώσει. Προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Απλώνουμε τις τρεις φέτες από το ψωμί στην επιφάνεια εργασίας μας. Απλώνουμε στις δύο φέτες το μισό μείγμα από το λιωμένο αβοκάντο.
  • Κόβουμε το δεύτερο αβοκάντο σε φέτες και βάζουμε τις μισές πάνω από τη σάλτσα αβοκάντο.
  • Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και βάζουμε τις μισές πάνω από τη μια φέτα με το αβοκάντο.
  • Βάζουμε τις δύο φέτες από το τυρί και καλύπτουμε με την άλλη φέτα ψωμιού με το αβοκάντο.
  • Προσθέτουμε από πάνω τον μισό τόνο, το μισό κρεμμύδι σε ροδέλες, πιπέρι, 1 κ.γ. λάδι από τον τόνο και καλύπτουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά.
  • Κόβουμε το κάθε κλαμπ σάντουιτς σε τέσσερα κομμάτια και μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος.
  • Βάζουμε στο κέντρο τη σαλάτα, τον χυμό από το λάιμ, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com