Κοίτα αυτή η απόφαση του ΣτΕ, τι μου θύμισε τώρα!

Άλλη μια νίκη στο ΣτΕ για τον Αχελώο. Άλλη μια νίκη κόντρα στην εκτροπή της λογικής, η οποία επιμένει να προσπαθεί, φορώντας διάφορους «φερετζέδες» στα ήδη κατασκευασμένα έργα να τα κάνει να χορέψουν τσιφτετέλι και να ικανοποιηθούν αιτήματα πέρα από κάθε περιβαλλοντική λογική.

Όπως γράψαμε χθες (δείτε ΕΔΩ) η 7μελής σύνθεση του Ε΄ τμήματος του ΣτΕ, κρίνοντας σχετική προσφυγή του Συνδέσμου κατακλυζομένων Μεσοχώρας, και άλλων οργανώσεων, εξέδωσε την 2230/2020 απόφαση, με την οποία ακυρώνει την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) του ΥΗΕ Μεσοχώρας, η οποία εκδόθηκε στις 4/8/2017, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, και για την οποία στο τότε δημοτικό συμβούλιο είχε γίνει το εξής παράδοξο: όλες οι παρατάξεις του Συμβουλίου υπερψήφισαν ένα ψήφισμα (Δείτε το ΕΔΩ) κατά της παραπάνω Α.Ε.Π.Ο., που είχε φέρει το Ανυπότακτο Αγρίνιο και βελτίωσε με παρέμβασή του ο κ. Ρόκος, ανεξάρτητος τότε δημοτικός σύμβουλος, εκτός από την ΛΑ.Σ. που είχε τη στήριξη του Κ.Κ.Ε. και η οποία ουδέποτε τάχθηκε κατά της εκτροπής και… (εδώ είναι το παράδοξο) από την παράταξη που είχε τη στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με επικεφαλής τότε τον κ. Τραπεζιώτη. Μάλιστα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενός κόμματος δηλαδή που μέχρι να γίνει Κυβέρνηση έλεγε «όχι» σε κάθε είδους «φερετζέ» της εκτροπής, αλλά όταν πήρε την εξουσία κατασκεύασε το δικό του.

Υ.Γ. Η φωτογραφία της ανάρτησης είναι τραβηγμένη στις 3 Ιουνίου του 2017, στο ξεκίνημα πορείας που διοργάνωσε ο «Σύλλογος Κατακλυζομένων Μεσοχώρας» σε συνεργασία με το «Δίκτυο – Μεσοχώρα SOS» (από το προσωπικό μου αρχείο).

Και για του λόγου το αληθές: Ήμουνα κι εγώ εκεί (έτσι δεν το λένε;)… μαζί με τον Νίκο Ιωάννου, τον Τάσο Κεφαλά και άλλους πολλούς.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr