Κώστας Λύρος: «Το Αιτωλικό θα δώσει ευρεία νίκη σε έναν δικό του άνθρωπο» (Photos)

Το Αιτωλικό θα δώσει ευρεία νίκη σε έναν δικό του άνθρωπο

  • Συγκλονιστική η χθεσινή συγκέντρωση του Κώστα Λύρου – Πλήθος προσχωρήσεων από άλλους συνδυασμούς που αναγνωρίζουν την ευγενή προσπάθεια του Δημάρχου

Με μια συγκλονιστική συγκέντρωση, πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του πρώτου γύρου, ο Κώστας Λύρος ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τον προεκλογικό του αγώνα χτες στην γενέτειρά του, το Αιτωλικό.

Επευφημούμενος από εκατοντάδες φίλους του ο υποψήφιος Δήμαρχος κάλεσε όλους σε μια μαζική προσφυγή στις κάλπες για την τελική μάχη της ανάτασης του Δήμου πέρα από τοξικότητες και επικίνδυνους καιροσκόπους.

Έκανε λόγο για μια εντυπωσιακή παρουσία, μια παρουσία νίκης σε έναν τόπο που του ξυπνά μνήμες και συναισθήματα γεννημένα από ανθρώπους ξεχωριστούς και αξιαγάπητους.

«Το Αιτωλικό είναι χαραγμένο στις μνήμες των μαθητικών μου χρόνων, στις νεανικές παρέες, στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, αλλά και στους πρώτους αυτοδιοικητικούς αγώνες», όπως είπε ο Κώστας Λύρος και συνέχισε: «Με μεγάλη νοσταλγία τα αναπολώ και δεν μπορεί κανείς να μου τα ξεριζώσει.

Παραμένουν ακόμη νωπά. Γιατί η σχέση μας είναι αμοιβαία, είναι αληθινή, είναι δυνατή. Αποτελούν βιώματα και κανείς δεν μπορεί να τα βγάλει από τη ψυχή μας».

Το Αιτωλικό ήταν για εμένα η αφετηρία σε κάθε προσπάθεια της ζωής μου», συνέχισε και ξεκαθάρισε καταχειροκροτούμενος πως δεν θα επιτρέψει ποτέ σε κανέναν να βλάψει, να απαξιώσει, να βάλει δεύτερο το Αιτωλικό που δικαιούται και αξίζει να είναι σε ασφαλή χέρια.

Για ακόμη μια φορά έγινε επιγραμματική αναφορά όχι μόνο σε όσα επιτεύχθηκαν, αλλά και στο μέλλον όπου θα πρωταγωνιστήσει το Αναπτυξιακό σχέδιο «Αιτωλικό 2030» που εκπονεί η Δημοτική Αρχή. Ένα σχέδιο με πυλώνες την ιδιαίτερη κουλτούρα του Αιτωλικού και των ανθρώπων του ώστε να αναδειχθούν οι τέχνες, ο πολιτισμός, η γαστρονομία του, τα έθιμά και οι θρησκευτικές παραδόσεις, το ιστορικό πανήγυρη της Αγίας Αγάθης.

Για να γίνουν όλα αυτά οι δημότες καλούνται να επιλέξουν το πρόσωπο που θα διοικήσει και θα πάει μπροστά τον τόπο, ένα πρόσωπο έντιμο, σταθερό και αξιόπιστο. Όλα αυτά τα αντιπροσωπεύει ο Κώστας Λύρος σε αντίθεση με τον έτερο Υποψήφιο. Έναν υποψήφιο που υιοθετεί παλιομοδίτικες πρακτικές, αλλάζει συνεχώς στάσεις και στρατόπεδα και τώρα προσπαθεί για την «ενότητα», την εκλιπαρεί παρότι την τορπίλισε προεκλογικά ώστε να αυξήσει το χαμηλότατο ποσοστό που πήρε στον πρώτο γύρο, να υφαρπάξει ψήφους από άλλους συνδυασμούς μέσω περίεργων συμφωνιών με κάποιους εκ των επικεφαλής.

«Θέλω να σας πω να είστε σίγουροι ότι θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας. Την εντολή που θα μας δώσετε την 15 Οκτώβρη για το Αιτωλικό μας ΕΜΕΙΣ θα την κάνουμε πράξη. Στην επόμενη πενταετία ο τόπος που αγαπάμε θα γίνει ακόμη πιο καλός, ακόμη πιο ελκυστικός και κατάλληλος για τους νέους μας», ήταν τα λόγια με τα οποία ο Κώστας Λύρος έκλεισε την ομιλία του με την αισιοδοξία και την προσέλευση νέων ανθρώπων από άλλους συνδυασμούς να είναι καταφανής.

Η «Δημιουργική Ανατροπή» ολοκληρώνει σήμερα τον προεκλογικό της αγώνα με ομιλία στην Κεντρική Πλατεία Ι.Π. Μεσολογγίου στις 9 το βράδυ. Μια ομιλία που θα κάνει αίσθηση τόσο για τα όσα θα αποκαλυφθούν, όσο και για το πλήθος που θα συρρεύσει.