Παντελής Ι. Καρατσόλης: «Τι κρύβεται πίσω από την ανίερη συμμαχία Κατσούλη – Διαμαντόπουλου;»

Παντελής Ι. Καρατσόλης: «Τι κρύβεται πίσω από την ανίερη συμμαχία Κατσούλη – Διαμαντόπουλου;»

  • Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του Παντελή Ι. Καρατσόλη Προέδρου Κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου:

«Στη πολιτική μπορούν να συμβούν όλα. Η τοπική μας πολιτική σκηνή αποδεικνύει πόσο αδίστακτοι μπορούν να γίνουν μερικοί μπρος στην επιβίωση, πως μπορούν να αλλάζουν απόψεις και θέσεις σαν τον Ιανό. Ενδεδυμένοι πάντα με την προβιά της αριστεροσύνης αποδεικνύουν ότι οι κυβιστήσεις, οι αλλαγές κομμάτων είναι δευτέρα φύσις τους τόσο που να ταυτιστούν ακόμη και με εξόφθαλμα συμφέροντα.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου γίνεται για άλλη μια φορά μάρτυρας ανίερων συμμαχιών πάλαι ποτέ εχθρών, από την μια εκπροσώπων του παρακμιακού παρελθόντος από την άλλη δήθεν αριστερών που χτυπούν πολύ εύκολα κάθε φορά διαφορετική πολιτική πόρτα. 

Ο κ. Διαμαντόπουλος είναι γνωστός, έχοντας διατελέσει δύο φορές αντιδήμαρχος. Πραγματοποίησε δύο ανούσιες θητείες μην έχοντας για τίποτε σπουδαίο να καυχάται. Μήπως η ΟΧΕ όπου ο κ. Λύρος παρέλαβε έργα μόνο σαν τίτλους και έτρεχε όλα αυτά τα χρόνια να τα μελετήσει, να τα ωριμάσει και να τα δημοπρατήσει; Η Κύπρου όπου δημοπρατήθηκε τσάτρα – πάτρα και πάλι ο πεισματάρης νυν δήμαρχος κατάφερε την υπογειοποίηση; Και άλλα πολλά.

Ο κ. Διαμαντόπουλος ξέρει να οικειοποιείται προσπάθειες άλλων και όπου είναι λάθος να βγάζει την ουρά του απέξω. Βοά το Δημαρχείο πως ήταν ωσεί παρών στη βραχύβια θητεία του επί Λύρου περιοριζόμενος μόνο να γκρινιάζει που ο Δήμαρχος δεν τον έκανε υπερ-αντιδήμαρχο Έργων και Οικονομικών αφού ήθελε – πονηρότατα ποιών – να ελέγχει τα πάντα. Θεωρούσε ότι ο Λύρος θα περιοριζόταν στις ομιλίες το Σάββατο του Λαζάρου και θα άφηνε μερικούς να αλωνίζουν… Η πόρτα της εξόδου του ανοίχτηκε λίγους μήνες μετά…

Η επιστημοσύνη του; Αγνοείται. Διαφημίζεται ως ειδήμων στο ΕΣΠΑ. Δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο, λογιστής των δήμων ήταν, διαχειριστής στα ΚΔΑΠ δύο δήμων, δουλειά που κληροδότησε μετά την εύκολη αναρρίχησή του στην ΑΝΑΙΤ επί εποχής νομαρχών αν και νέος πτυχιούχος. Πως μπήκε τότε, με ποια αξιοκρατικά κριτήρια, ας μας απαντήσει ο ίδιος…

Αφού δεν τα κατάφερε με δύο δημάρχους, κανά χρόνο πριν έλεγε ότι δεν τον νοιάζει πλέον η Δημαρχία και θα στήριζε τον κ. Βασιλείου που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον. Λίγους μήνες μετά τον άδειασε, αθέτησε τις υποσχέσεις του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει πράξη την αναρρίχηση στη Δημαρχία. 

Η συνέπεια λόγων και έργων, όπως βλέπετε, οφθαλμοφανής. Ήταν μάλλον αυτή που προσέλκυσε τον πρώην δήμαρχο Πάνο Κατσούλη, καθώς αποδεικνύεται ότι διέπονται από τα ίδια χαρακτηριστικά. Ακόρεστη δίψα για εξουσία, ασχέτως εάν το εκλογικό κοινό για 4η φορά του είπε πως δεν τον θέλει για δήμαρχο πια. Έσμιξαν τις «συνεπείς» πολιτικές τους πορείες και έκαναν προγραμματική δέσμευση, λέει. Χωρίς ανταλλάγματα. Μάλιστα…

Ας δούμε όμως το παρακάτω. Θέμα: Μαρίνα. Ο Κώστας Λύρος στάθηκε απέναντι στην τελευταία και πολλοστή παράταση φέρνοντας το μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο και παίρνοντας απόφαση να λήξει επιτέλους η ομηρία 14 χρόνων. Σχετική απόφαση πήρε στη συνέχεια και στο Λιμενικό Ταμείο.

Ο κ. Κατσούλης βγαίνει στις 13 Ιουνίου και λέει ότι η νέα παράταση είναι «εφιάλτης που θα προστεθεί στα 14 χρόνια απραξίας». Κατηγορεί το Λύρο ότι, δήθεν, δεν έκανε τίποτε την ώρα που ο Δήμαρχος ήταν ξεκάθαρος και προχώρησε σε πράξεις. «Ως δημοτική παράταξη παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και σύντομα θα αναλάβουμε νέα πρωτοβουλία», τονίζει τότε. Αναμένεται ακόμη.

Απεναντίας ο κ. Διαμαντόπουλος βάζει πλάτη στον Ολλανδό μεγαλομέτοχο και δηλώνει ότι αποδέχεται την παράταση! Πως ακριβώς επήλθε η συμφωνία δηλαδή στην χτεσινή τους «προγραμματική σύγκλιση»; Άλλαξε στάση ο κ. Διαμαντόπουλος; Ο κ. Κατσούλης; Ας το γνωστοποιήσουν στον Μεσολογγίτικο λαό!

Η Μεσολογγίτικη κοινωνία, η κοινωνία του Δήμου μας δεν είναι παιχνιδάκι στα χέρια πολιτικών μαθουσάλων.

Οι μάσκες έπεσαν αγαπητοί συνδημότες. Ως πολιτικό πρόσωπο, ως εκλεγμένος σύμβουλος ήμουνα πάντα στο πλευρό των Δημάρχων με τους οποίους εκλεγόμουν ή με τιμούσαν με την εμπιστοσύνη τους. Ακόμη και το 2014 όταν συνετρίβη ο συνδυασμός του κ. Κατσούλη και πήρε όλους μας η μπάλα. 

Σήμερα παραμένω πιστός στο πλευρό του Κώστα Λύρου και δηλώνω ότι είναι ο καλύτερος Δήμαρχος που έχω γνωρίσει. Ανιδιοτελής, τιμά τους συνεργάτες του, δεν τους πουλάει για να επιβιώσει εκλογικά, δεν αλλάζει κόμματα κάθε τρεις και λίγο, δεν πουλάει «αριστερές ρητορείες» και από την άλλη να κάνει τα αντίθετα. 

Στην πολιτική προέχει η συνέπεια λόγων και έργων. Να την υπηρετείς έμπρακτα, σταθερά, αμετακίνητα, μακριά από συμφέροντα. 

Ο καθένας κρίνεται από την κοινωνία. Προχωράμε με Κώστα Λύρο για την μεγάλη νίκη των δημοτών. Μακριά από καιροσκοπισμούς και πρόσκαιρες εκλογικές συμμαχίες».