Κόβεται το sex?

Ο έρωτας στην εποχή του κορωνοϊού. Και της …τηλε-εργασιας!

  • Τώρα, βέβαια, θα μου πείτε… «όλα τα ‘χαμε, οι έρωτες μας μάραναν». Και, έτσι που μας κατάντησαν, θέλω – δεν θέλω, θα συμφωνήσω!

Και είναι γεγονός ότι ο κορωνοϊός σκοτώνει ανθρώπους, σκοτώνει, όμως, με απίστευτη μανία, και τον έρωτα.

Διότι, …που να βρεις κουράγιο. Κι αν το βρεις, …που να βρεις άνθρωπο για να φλερτάρεις.

Ακόμη κι αυτό, το σπουδαιότερο ίσως και το πλέον αποτελεσματικό ψυχοφάρμακο, το φλερτ, το να συναντήσεις κάποια/ον και να της/του χαρίσεις ένα χαμόγελο και ένα βλέμμα γεμάτο υπονοούμενα, φαρμάκι πικρό το κατάντησαν.

Και στην καλύτερη περίπτωση για ηλίθια/ο θα σε περάσουν…

Είναι το πρακτικό μέρος απ’ τη μια, το ότι δηλαδή αντικειμενικά υπάρχουν οι περιορισμοί και στο φλερτ (αφού μαντρωμένοι κι οι δυο, που να κοιτάξω σε παρακαλώ), είναι και το καθαρά ψυχολογικό απ’ την άλλη (αφού ακόμη κι αν κάποιος κυκλοφορεί και οπλοφορεί, ακόμη κι αν βάλει στόχους στη ζωή του…το πονηρό χαμόγελο δεν πιάνει πίσω απ’ τη μάσκα)!

Δύσκολα τα πράγματα, λοιπόν. Άσε που ποτέ δεν ξέρεις και με αυτά που ακούς εννοείται ότι δεν το ρισκάρεις, να κολλήσεις  κανέναν κορωνοϊό και να τρέχεις.

Οπότε, τι μένει; Η …τηλε-εργασία!

Αλλιώς το λέγαμε στα νιάτα μας, αλλά….καταλαβαινόμαστε νομίζω. Και σε συνθήκες καραντίνας, πολύ θα πουν ότι ευτυχώς που υπάρχει η σύγχρονη τεχνολογία που βοηθάει κάπως την κατάσταση… και τις ισορροπίες.

Αν σοβαρευτούμε, όμως, λιγάκι και αν το καλοσκεφτούμε, ακριβώς επειδή οι διαστάσεις του φαινομένου είναι …αυτές που είναι, το μόνο ασφαλές συμπέρασμα στο οποίο εγώ τουλάχιστον μπορώ να καταλήξω, είναι πως μας έχουν κάνει (…δεν θα πω τη λέξη) να ξεχάσουμε τον έρωτα.

 

«Agrinio 365» Media Group | Φώτης Μπερίκος