Λούρος: Η μεγαλύτερη παραλία της Ελλάδας

Τα ελληνικά νησιά είναι γεμάτα πανέμορφες και ατελείωτες παραλίες είτε με άμμο είτε με βότσαλο. Ωστόσο, η ηπειρωτική Ελλάδα συχνά κρύβει διαμάντια που δεν πρέπει να χάσεις.

  • Μια τέτοια περίπτωση είναι η απέραντη αμμώδης παραλία της ηπειρωτικής Ελλάδας στην οποία πας φυσικά με το αυτοκίνητο. Οι εικόνες από ψηλά είναι άκρως εντυπωσιακές και αν βρεθείς εκεί θα απολαύσεις σίγουρα ένα ξεχωριστό μπάνιο. Μια ατελείωτη σε έκταση παραλία που πρέπει να γνωρίσεις κάποια στιγμή στη ζωή σου. Πρόκειται για να την παραλία Λούρος στην Αιτωλοακαρνανία.

Η παραλία Λούρος στην Αιτωλοακαρνανία έχει έκταση περίπου 17 χιλιόμετρα και είναι αμμώδης και με καθαρά νερά. Θεωρείται από τις μεγαλύτερες παραλίες της Ελλάδας και το καλό είναι ότι δεν βρίσκεται σε νησί ώστε να χρειάζεσαι κάποιο πλοίο για να πας. Κι όταν υπάρχουν τόσα χιλιόμετρα γεμάτα άμμο, αυτομάτως σημαίνει πως είναι ιδανική επιλογή για διακοπές με παιδιά.

Ένας υδάτινος παράδεισος στη Στερεά Ελλάδα που κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Ένα ξεχωριστό ταξίδι με αυτοκίνητο. Δεν πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία αλλά στην τόσο μεγάλη έκτασή της θα βρεις το κατάλληλο σημείο για να βάλεις την ψάθα και την ομπρέλα σου και να απολαύσεις τη θάλασσα και την αύρα.

Λούρος

Εκτός από τα κρυστάλλινα νερά, ο βιότοπος της περιοχής ολοκληρώνει το κάδρο και κάνει το σημείο ονειρικό. Η παραλία Λούρος προστατεύεται από το 1974 από τη Σύμβαση RAMSAR και όπως θα δεις το σημείο περιβάλλεται από δάφνες, κέδρους, κρίνα της άμμου και αρμυρίκια. Ο Λούρος είναι η απόδειξη ότι η ηπειρωτική Ελλάδα προσφέρεται για διακοπές το καλοκαίρι και υπάρχουν πολλά μέρη για να εξερευνήσεις και να περάσεις καλά.

Μικροί θησαυροί στην Αιτωλοακαρνανία

Πάλαιρος

Η Αιτωλοακαρνανία τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος όσον αφορά τον τουρισμό και υπάρχουν αρκετοί λόγοι. Εκτός από την παραλία Λούρος, η Πάλαιρος είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείς. Ένας γαλάζιος προορισμός στον οποίο πας οδικώς και αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά. Αμμώδεις παραλίες ή με βοτσαλάκια με κρυστάλλινα νερά που συνεπαίρνουν μικρούς και μεγάλους και προσφέρονται για ατελείωτο παιχνίδι. Ένα ακόμη μέρος που μπορεί να μην γνωρίζεις στην περιοχή είναι η μικρή ατόλη του Αμβρακικού που σε προκαλεί να βουτήξεις. Το μικρό αυτό νησάκι ονομάζεται Κέφαλος και αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι κάποτε κατοικούσαν εκεί άνθρωποι.

Η Αιτωλοακαρνανία προσφέρεται για ήρεμες διακοπές κυρίως για οικογένειες και στα μεγάλα πλεονεκτήματα είναι ότι πας μόνο με αυτοκίνητο!

exploringgreece.tv