Το κουμ κουάτ κατάγεται από την Κίνα και σημαίνει «χρυσό πορτοκάλι». Ανήκει στα εσπεριδοειδή και είναι πηγή βιταμινών Α και C. Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στην Κέρκυρα και στα άλλα Ιόνια νησιά και γίνεται γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα και λικέρ.
Υλικά:
-1 κιλό κουμ κουάτ
-1 κιλό ζάχαρη
-2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
-2 ξυλάκια κανέλας
-χυμός από μισό λεμόνι
-ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
• Βράζουμε τα κουμ κουάτ για 10′ και τα σουρώνουμε.
• Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλες 3 φορές, έτσι ώστε να ξεπικρίσουν καλά.
• Αφού τελειώσουμε με το βράσιμο, κόβουμε τα κουμ κουάτ στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
• Παίρνουμε τη μισή ποσότητα κουμ κουάτ και τα χτυπάμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν. Την άλλη μισή ποσότητα την κόβουμε σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι.
• Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 10′ και μετά προσθέτουμε όλα τα κουμ κουάτ, τα ξυλάκια της κανέλας, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
• Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
• Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
anastasiashomemadecooking.com
Σχετικά Άρθρα
«Η Γη της Ελιάς»: Ο Ανδρέας αναβάλλει το προκαθορισμένο ραντεβού με τους Βρεττάκους
«Το Δίχτυ»: Καθηλωτικό το τρίτο επεισόδιο με θέμα την προσφυγιά και την υιοθεσία
«Μαύροι Πίνακες»: Η Ελένη επιτίθεται στον Νίκο στην κηδεία του Φάνη και της Μαρήλιας