Μαθητές αναδεικνύουν τη Δ. Ελλάδα με βίντεο – Νέα ημερομηνία

Διεθνή μαθητικό διαγωνισμό με θέμα: «Αναδεικνύω την περιοχή μου», διοργανώνει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη της περιφερειακής διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του περιφερειακού επιμορφωτικού κέντρου εκπαιδευτικού σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Δυτικής Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου διασυνοριακής συνεργασίας «Promoting Area Attractiveness through Hiking and Introducing a Different Touristic Approach (PATH)», που έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής συνεργασίας INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020.

Στην διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δημόσιων και ιδιωτικών. Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους βίντεο, μόνοι ή με την παρέα τους και έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν σημεία με ιδιαίτερο πολιτιστικό, φυσικό, ιστορικό ενδιαφέρον στην περιοχή που ζουν.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις του μαθητικού διαγωνισμού διατίθενται στην ιστοσελίδα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οι αιτήσεις συμμετοχής και το βίντεο θα υποβάλλονται σύμφωνα με την νέα καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού έως την 15/11/2020.

Οι επιλεγμένες ταινίες θα αναρτηθούν στους ιστότοπους του ευρωπαϊκού προγράμματος και της περιφέρειας ενώ οι νικήτριες ομάδες θα βραβευθούν.

Το προτεινόμενο έργο στοχεύει στη δημιουργία θεματικών διαδρομών (υδροβιότοποι, ορεινά μονοπάτια, ιστορικές διαδρομές). Οι διαδρομές θα είναι θεματικές με τα εξής: δρομολόγια υγροτόπων (Αγρίνιο, Ηλεία), ορεινά μονοπάτια (Αχαΐα, Αγρίνιο), ιστορικές διαδρομές – ανακαλύψεις αρχαίων θεάτρων (Αιτωλοακαρνανία).


Πηγή: pelop.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr