«Με τον δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι τόνωση της τοπικής και εθνικής οικονομίας» (Photos)

Κοινή σύσκεψη των Διοικουσών Επιτροπών Τ.Ε.Ε Αιτωλοακαρνανίας και Τ.Ε.Ε Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/02 στο Καρπενήσι, παρουσία του Δημάρχου της πόλης και Πρόεδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας κ. Ν. Σουλιώτη. Την πρωτοβουλία για την προαναφερθείσα σύσκεψη ανέλαβε ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνος Μπλέτσας, στην οποία ανταποκρίθηκε άμεσα ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιος Λυκόπουλος.

Ο κ. Μπλέτσας αναφέρθηκε σε τρεις επιμέρους τομείς. Πρώτον στα εν εξελίξει αλλά και σχεδιαζόμενα έργα υποδομής στην Αιτωλοακαρνανία, δεύτερον στην πορεία του οδικού άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι, και τέλος σε γενικότερα ζητήματα, που άπτονται της επιστημονικής δράσης του ΤΕΕ . Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα κοινά θέματα, που αφορούν τα δύο περιφερειακά Τμήματα με το οδικό τμήμα «Αγρίνιο –Καρπενήσι» να τίθεται σε πρώτο πλάνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπλέτσας έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα την επίσπευση μελετών του εν λόγω οδικού άξονα, η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε άλλωστε, ο δρόμος Αγρίνιο- Καρπενήσι θα οδηγήσει στην τόνωση όχι μόνο της τοπικής, αλλά και της εθνικής οικονομίας. Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας των δύο περιφερειακών τμημάτων του ΤΕΕ για την ανάδειξη και προβολή περιοχών με ιδιαίτερο κάλλος, όπως η Λίμνη Κρεμαστών, ενώ αναλύθηκαν και τα δεδομένα σχετικά με το διαγώνιο οδικό Άξονα Αντίρριο – Ιτέα – Λαμία.

Οι Διοικούσες των δύο περιφερειακών Τμημάτων αποφάσισαν τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με αντικείμενο το οδικό τμήμα «Αγρίνιο –  Καρπενήσι», ενώ σε εύλογο χρονικό διάστημα θα συσταθεί και δεύτερη ομάδα εργασίας με αντικείμενο τον άξονα «Αντίρριο – Ιτέα – Λαμία». Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται η πραγματοποίηση και δεύτερης κοινής σύσκεψης των δύο Τ.Ε.Ε., αυτή τη φορά στη Ναύπακτο.

Οι Πρόεδροι και τα Μέλη των δύο διοικουσών είχαν επίσης τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για ένα ευρύ φάσμα τεχνικών θεμάτων και να διερευνήσουν τα πεδία κοινής δράσης στο άμεσο μέλλον. 

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος από το Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ο Αντιπρόεδρος της ΔΕ κ. Δ. Κανάτας, ο Γ.Γ. της Δ.Ε. κ. Κ. Παπαθανασίου, καθώς και τα μέλη της Δ.Ε. κ.κ. Α. Βλαχογιάννης, Α. Καϊπάνος και Ε. Παλιού, ενώ από το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας κ. Γ. Αργυρίου, το μέλος της ΔΕ κ. Δ. Χασιώτης και τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής Ευρυτανίας κκ. Β. Μαντέκας, Γ. Λάππας και Γ. Καρατζένης.