Μεγάλη Χώρα Αγρινίου: Μνημόσυνο του Ιωάννη Καποδίστρια (Photos)

Tην Κυριακή 3 Οκτωβρίου μετά την Θεία Λειτουργία εψάλη το Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Ιωάννη Καποδίστρια που πριν 190 χρόνια έχασε την ζωή του (9 Οκτωβρίου 1831). Η δολοφονία του έγινε την ώρα που πήγαινε στην Κυριακάτικη Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο που τότε ήταν η πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.

  • Παραστάτες δεξιά και αριστερά του δίσκου του μνημόσυνου, κρατώντας την Ελληνική Σημαία ήταν τα δυο νεαρά παλληκάρια του συλλόγου μας ο Αλέξανδρος Κατσιούλης και ο Νεκτάριος Σταθόπουλος, ντυμένοι με την πατροπαράδοτη Ελληνική φορεσιά.

Ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Χώρας και συγχωριανός μας κ.Δημήτριος Μπορμπότσιαλος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του δολοφονημένου Κυβερνήτη.
Στην Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημ. Σχολείου Νεαπόλεως κ. Δημήτρης Νταβαρίνος, (Αστυνομικός Διοικητής Α.Τ. Αγίου Βλασίου). Ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεαπόλεως (Μεγάλης Χώρας) κ. Γεώργιος Πιτταροκοίλης, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Παλιόκαστρο» κ. Μιχάλης Κατσιούλης. Πολλοί ενορίτες της Μεγάλης χώρας και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Με το πέρας του μνημόσυνου το εκκλησιαστικό συμβούλιο πρόσφερε στους ενορίτες και επισκέπτες αναψυκτικά νερά και καφέδες στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Ευχαριστούμε θερμά τον εφημέριο του Ιερού Ναού πατέρα Κοσμά Τσιτσιβό και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την πρόσκληση.

Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόκαστρο Νεάπολης