Μελιτζάνες σαγανάκι

Υλικά

Για τις μελιτζάνες σαγανάκι

  • 600 γρ. μελιτζάνες, σε χοντρές φέτες κατά πλάτος
  •  120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 8 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τις μελιτζάνες σαγανάκι

Εκτέλεση

  • Αλατίζουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  • Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν.
  • Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να αρχίζουν να μαλακώνουν.
  • Μόλις σοταριστούν οι μελιτζάνες, τις αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο έως ότου μυρίσει.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τον βασιλικό και τα τυριά.
  • Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα, 15 λεπτά περίπου.

yiannislucacos.gr