Υλικά
Για τις μελιτζάνες σαγανάκι
- 600 γρ. μελιτζάνες, σε χοντρές φέτες κατά πλάτος
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 350 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 8 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη σε κομμάτια
- 50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τις μελιτζάνες σαγανάκι
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν.
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να αρχίζουν να μαλακώνουν.
- Μόλις σοταριστούν οι μελιτζάνες, τις αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο έως ότου μυρίσει.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τον βασιλικό και τα τυριά.
- Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα, 15 λεπτά περίπου.
yiannislucacos.gr
Σχετικά Άρθρα
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Ένα σεμινάριο Team Bonding φέρνει κοντά τους φροντιστές του «Buona Mattina»
«Grand Hotel»: Ο Πέτρος ζητάει από την Αλίκη να μην παντρευτεί τον Ρήγα
«Άγιος Έρωτας»: Η Θάλεια πιάνει στα πράσα τον Παύλο με τη Χριστίνα