Στο Μεσολόγγι η Δημοτική Αρχή έκανε γνωστό πως επανατοποθετήθηκε ο ανδριάντας του Χαρίλαου Τρικούπη στον φυσικό του χώρο.
Ο ανδριάντας του Μεσολογγίτη Πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη επανατοποθετήθηκε και πάλι στο φυσικό του περιβάλλον, μπροστά από το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου και θα υποδέχεται πλέον τους επισκέπτες της πόλης.
Η τοποθέτηση του μπρούτζινου ανδριάντα πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, σηματοδοτώντας μια ουσιαστική παρέμβαση στην αισθητική και ιστορική αναβάθμιση ενός κομβικού σημείου του αστικού ιστού.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενόψει των εορτασμών για τη Διακοσιοστή Επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου.
Η είσοδος της πόλης αποκτά σταδιακά τη μορφή που της αρμόζει, αναδεικνύοντας πρόσωπα και τοπόσημα με ιδιαίτερη ιστορική και συμβολική σημασία.


Διαβάστε επίσης: Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Αιτήσεις για Βρεφικούς, Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.ΑμεΑ
Πηγή: Μεσολόγγι: Επανατοποθετήθηκε ο ανδριάντας του Χαρίλαου Τρικούπη στον φυσικό του χώρο







Σχετικά Άρθρα
Αγιασμός – Γιώργος Παπαναστασίου: «Το Σχολείο συμβάλλει στη διαμόρφωση της κοινωνίας του αύριο»
Τραγωδία στη Γαβαλού Αγρινίου: Άνδρας άνω των 50 ετών βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του
Μανούσος Φαρμάκης: Νεκρός στο Αγρίνιο ο 32χρονος αδερφός της Όλγας και της Γωγώς