Υλικά (για περίπου 12 μερίδες):
-350 γραμμ. μοτσαρέλα κίτρινη (ένα ολόκληρο κομμάτι)
-1/2 κούπα αλεύρι
-1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
-3 αυγά
-ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
-400 γραμμ. σάλτσα κονκασέ
-1 ξερό κρεμμύδι
-1 σκελίδα σκόρδο
-ελαιόλαδο
-1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-1 κ.σ. ζάχαρη
-αλάτι
-πιπέρι
-φρέσκος βασιλικός (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Πρώτα ξεκινάμε με τη σάλτσα. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις το λάδι κάψει, ρίχνουμε το κομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σάλτσα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει η σάλτσα μία βράση.
- Όταν είναι έτοιμη, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μπαστουνάκια.
- Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα 3 αυγά.
- Περνάμε πρώτα τα μπαστουνάκια από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυγό-φρυγανιά (διπλό πανάρισμα) για μεγαλύτερη σταθερότητα και ωραιότερη κρούστα.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα τα μπαστουνάκια.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τα μπαστουνάκια και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα.
anastasiashomemadecooking.com
Σχετικά Άρθρα
«Deal»: Ο Πάνος από την Αχαΐα ήθελε να προσφέρει χρήματα σε όσους τον βοήθησαν μετά το τροχαίο
«Άγιος Έρωτας»: Ο Παύλος επιστρέφει στο σπίτι του, η Χλόη ζητά τη βοήθεια του Πάτερ Νικόλαου
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ειρήνη και ο Παρασκευάς δίνουν ένα φιλί και τους βλέπει ο Πατήρ Τιμόθεος