Μοτσαρέλα πανέ με κόκκινη σάλτσα

Υλικά (για περίπου 12 μερίδες):

-350 γραμμ. μοτσαρέλα κίτρινη (ένα ολόκληρο κομμάτι)

-1/2 κούπα αλεύρι

-1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη

-3 αυγά

-ελαιόλαδο
 
Για τη σάλτσα:

-400 γραμμ. σάλτσα κονκασέ

-1 ξερό κρεμμύδι

-1 σκελίδα σκόρδο

-ελαιόλαδο

-1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

-1 κ.σ. ζάχαρη

-αλάτι

-πιπέρι

-φρέσκος βασιλικός (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Πρώτα ξεκινάμε με τη σάλτσα. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις το λάδι κάψει, ρίχνουμε το κομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σάλτσα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει η σάλτσα μία βράση.
  • Όταν είναι έτοιμη, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη να κρυώσει.
  • Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μπαστουνάκια.
  • Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα 3 αυγά.
  • Περνάμε πρώτα τα μπαστουνάκια από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυγό-φρυγανιά (διπλό πανάρισμα) για μεγαλύτερη σταθερότητα και ωραιότερη κρούστα.
  • Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα τα μπαστουνάκια.
  • Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.
  • Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τα μπαστουνάκια και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα.

anastasiashomemadecooking.com