Υλικά:
-250 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
-200 γραμμ. κρύο βούτυρο
-100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
-5 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
-2 κρόκοι αυγών
-1 πρέζα αλάτι
-μαρμελάδα (της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη ζάχαρη άχνη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, τους κρόκους και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε με μία κουτάλα ή με τα χέρια μέχρι να γίνει μία ζύμη (δεν ανακατεύουμε για πολλή ώρα).
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30′.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε λίγο τη ζύμη, κάνοντας μία μικρή εσοχή στο κέντρο, όπου με ένα κουταλάκι βάζουμε τη μαρμελάδα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο για περίπου 15′-20′.
anastasiashomemadecooking.com
Σχετικά Άρθρα
Ο Φάνης Τσιάμης στον Antenna Star 103.5: «Όλο το Αγρίνιο σε ρυθμούς Κρήτης και Τζιάς» (Ηχητικό)
Όλοι στο Δ.Α.Κ. Αγρινίου για το 5ο Τουρνουά Μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» (Ηχητικό)
Ο Δημοσθένης Ταμπακέλης στον Antenna Star 103.5 για τον Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ (Ηχητικό)