Υλικά:
-250 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
-200 γραμμ. κρύο βούτυρο
-100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
-5 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
-2 κρόκοι αυγών
-1 πρέζα αλάτι
-μαρμελάδα (της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη ζάχαρη άχνη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, τους κρόκους και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε με μία κουτάλα ή με τα χέρια μέχρι να γίνει μία ζύμη (δεν ανακατεύουμε για πολλή ώρα).
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30′.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε λίγο τη ζύμη, κάνοντας μία μικρή εσοχή στο κέντρο, όπου με ένα κουταλάκι βάζουμε τη μαρμελάδα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο για περίπου 15′-20′.
anastasiashomemadecooking.com
Σχετικά Άρθρα
«Η Γη της Ελιάς»: Ο Ανδρέας αναβάλλει το προκαθορισμένο ραντεβού με τους Βρεττάκους
«Το Δίχτυ»: Καθηλωτικό το τρίτο επεισόδιο με θέμα την προσφυγιά και την υιοθεσία
«Μαύροι Πίνακες»: Η Ελένη επιτίθεται στον Νίκο στην κηδεία του Φάνη και της Μαρήλιας