Φιογκάκια με κοτόπουλο, πιπεριές και κρέμα γάλακτος

Υλικά (για 4 άτομα):
-500 γραμμ. φιογκάκια
-2 φιλέτα κοτόπουλο
-1 κρεμμύδι
-1 σκελίδα σκόρδο
-1 κόκκινη πιπεριά
-1 πράσινη πιπεριά
-1 κρέμα γάλακτος (μεγάλη)
-ελαιόλαδο
-αλάτι
-πιπέρι
-τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:
• Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τον αναγραφόμενο στη συσκευασία χρόνο, ώστε να είναι αλ ντέντε.
• Παίρνουμε ένα τηγάνι ή ένα γουόκ, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι κάψει, ρίχνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
• Στη συνέχεια, αφού σοταριστεί το κοτόπουλο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη σκελίδα σκόρδου, τις κομμένες πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
• Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
• Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο «δεμένο» μείγμα, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και να μην είναι νερουλή.
• Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φιογκάκια μέσα στο τηγάνι, αφού προηγουμένως τα έχουμε σουρώσει. Ανακατεύουμε για να πάει η κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα υλικά παντού και σερβίρουμε, προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα.
**Εννοείται πως πέρα από τα φιογκάκια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος ζυμαρικών για τη συνταγή.

anastasiashomemadecooking.com