Ν. Χαραλάμπους, στον Antenna Star: «Στρατηγικής σημασίας το Υδατοδρόμιο στην Αμφιλοχία» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή του Λευτέρη Τηλιγάδα, με τίτλο «Άκου τώρα, να δεις», που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Hellenic Seaplanes S.A.», Νίκος Χαραλάμπους, ο οποίος αναφέρθηκε στην επένδυση των υδατοδρομίων που αναπτύσσει η εταιρεία στη Δυτική Ελλάδα με κεντρικό σταθμό διανυκτέρευσης στην πόλη της Αμφιλοχίας.

  • Όπως παρατήρησε ο κ. Χαραλάμπους, «μετά από αρκετά χρόνια προσπάθειας και συνεχών αναβολών φαίνεται ότι αυτή η Οδύσσεια της λειτουργίας των υδροπλάνων φτάνει στο τέλος της».

Για τον σταθμό διανυκτέρευσης των υδροπλάνων στην Αμφιλοχία είπε ότι η πόλη του Αμβρακικού «λόγω της ποιότητας των νερών που διαθέτει έχει όλο τον χρόνο αρκετές καλές συνθήκες διανυκτέρευσης και υπάρχει και μια καλή υποδομή, την οποία μπορεί να χρησιμοποιεί το υδροπλάνο για να «βγαίνει έξω» και να γίνεται μια βασική συντήρηση κάθε βράδυ, έτσι ώστε κάθε πρωί να ξεκινάει τις πτήσεις του σύμφωνα με τους κανονισμούς: έναρξη των πτήσεων με την ανατολή του ήλιου και τερματισμός των πτήσεων με τη δύση».

Επιβεβαίωσε το γεγονός, ότι «ο σταθμός αυτός θα έχει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία σε όλο το σύστημα των δρομολογίων των υδροπλάνων, αφού από κει θα ξεκινούν καθημερινά οι διαδρομές τους και θα κάνει αρκετές πτήσεις προς όλο το Ιόνιο προς όλες τις λίμνες της ηπειρωτικής Ελλάδας, ακόμα και προς την Πελοπόννησο».

Στις σκέψεις της εταιρείας, είπε ο κ. Χαραλάμπους, είναι «να δημιουργηθεί στην Αμφιλοχία και ένας σταθμός ανεφοδιασμού του γεγονός που θα αυξήσει τις επισκέψεις του στο συγκεκριμένο υδατοδρόμιο».

Αναφερόμενος στις δυνατότητες που έχει η λίμνη Τριχωνίδα για την ανάπτυξη δρομολογίων προς και από αυτή, είπε ότι μέσα στις επόμενες μέρες ένα κλιμάκιο της εταιρείας θα επισκεφθεί την Τριχωνίδα για να επαναδιατυπωθεί  το ενδιαφέρον που υπήρξε παλιότερα. «Η Τριχωνίδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας», σημείωσε, «αφού ως γνωστόν στην περιοχή βρίσκεται και το μοναστήρι του Κοσμά του Αιτωλού που θα μπορούσε να γίνει ένας προορισμός θρησκευτικού τουρισμού».

«Η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας», υπογράμμισε, «θα είναι φιλική προς τον επιβάτη, φροντίζοντας το τελικό κόστος του ταξιδιού να είναι κάτι ανάμεσα στην τιμή του αεροπλάνου και του καραβιού». Έδωσε μάλιστα μία ενδεικτική τιμή λέγοντας ότι «από την Αμφιλοχία μέχρι την Ζάκυνθο θα είναι της τάξεως των 70 – 75 ευρώ».

Ακούστε ολόκληρη τη συνομιλία του Λευτέρη Τηλιγάδα με τον κ. Χαραλάμπους στο ηχητικό που ακολουθεί: