Για να είμαι ειλικρινής…

Δεν περίμενα ότι θα δικαιωθώ τόσο γρήγορα, όταν έλεγα και ξανάλεγα ότι… δεν μπορείς να εμπιστευθείς την Τουρκία, η οποία, άλλωστε, ποτέ δεν έχει τιμήσει ούτε το λόγο της ούτε την υπογραφή της.

  • Τις απόψεις μου τις έχω πει καθαρά (Δείτε ΕΔΩ). Δεν καταλαβαίνει ούτε από διεθνές δίκαιο ούτε από διάλογο και τα τοιαύτα. Από πυγμή μόνο καταλαβαίνει.

Από τη θέση του ισχυρού, όμως, η χώρα μας, αντί για πυγμή, ακόμη και τώρα, εξακολουθεί να δίνει…θάρρος στον χωριάτη. Που απροκάλυπτα πλέον διεκδικεί «γη και ύδωρ».

Πάντως, αν το καλοσκεφτούμε, …μας βολεύει ίσως που στη φίλη, σύμμαχο και γείτονα Τουρκία υπάρχει ο μισητός Σουλτάνος, που έχει στρέψει όλη την Ευρώπη και ίσως όλο τον κόσμο εναντίον του.

Για φανταστείτε να είχε η Τουρκία έναν «νορμάλ» πρόεδρο, μια ηγεσία φιλοευρωπαϊκή και με το βλέμμα προς δυσμάς να ήταν αυτή που θα έπαιζε τον γεωστρατηγικό ρόλο που σήμερα έχει η Ελλάδα…

Να μπορούσαν, δηλαδή, να κάνουν όμορφα κι ωραία τη δουλειά τους οι «φίλοι και εταίροι» με την Τουρκία… και να μην μας έχουν ανάγκη…

Για αυτό σας λέω: τον Ερντογάν και τα μάτια μας!!!

 

«Agrinio 365» Media Group | Φώτης Μπερίκος