Ναύπακτος: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον νέο Μητροπολίτη Καστορίας (Videos)

«Μη ξεχάσετε να πάρετε και να μοιράσετε σε όλη την Καστοριά τη Ναύπακτο και τον Ιερόθεο» ήταν η φράση που έκανε αίσθηση μέσα από το λόγο του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, εκπροσωπώντας όλους τους Ναυπάκτιους, κατά τη σημερινή πρώτη αρχιερατική θεία λειτουργία που τέλεσε στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής ο νέος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για τη νέα του Επισκοπή.

  • Η συγκινητική ομιλία του νέου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου

Πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για το νέο Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικο στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου – Η καθηλωτική ομιλία Ιεροθέου για το πνευματικό του τέκνο

Την πρώτη του Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε σήμερα το πρωί στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου ο νέος Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος.

Πλήθος πιστών με τάξη και σειρά όπως προστάζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ευχήθηκαν στο νέο Μητροπολίτη για καλή ποιμαντορία στα νέου καθήκοντα όταν και θα κληθεί σε λίγες ημέρες να τα υπηρετήσει με τη λέξη ΑΞΙΟΣ να αντηχεί πολλές φορές μέσα στον ιερό ναό.

Καθηλωτικός στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ.Ιερόθεος μιλώντας για το πνευματικό του τέκνο έτσι όπως αυτός γνώρισε το νέο μητροπολίτη από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, μέχρι και σήμερα που θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αποχωρισθεί τη Μητροπόλή μας και να ποιμάνει την ιστορική μητρόπολη Καστορίας.

nafpaktianews.gr