Νέα Δημοκρατία: Τελικά αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ο Ν.Παπαθανάσης;

Μερικά 24ωρα απομένουν για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου με τη Νέα Δημοκρατία να αισιοδοξεί πως θα πάρει την πολυπόθητη αυτοδυναμία και θα σχηματίσει κυβέρνηση.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Live News και της δημοσιογράφου Χριστίνας Κοραή η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη έτοιμο το Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης εφόσον η κάλπη τούς αναδείξει νικητές.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης της ΝΔ όπως αποκαλύπτει το Live News θα αποτελείται τόσο από παλιά όσο και από νέα στελέχη, ενώ στον κορμό του θα έχει το επιτελικό κράτος.

Πρώτος στους υπουργούς Επικρατείας θα είναι ο τωρινός κυβερνητικός εκπρόσωπος του κόμματος, Άκης Σκέρτσος, τον οποίο θα ακολουθεί ο Σταύρος Παπασταύρου. Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα τεθεί ο Γιάννης Μπρατάκος.

Πρόεδρος της Βουλής όλα δείχνουν πως θα παραμείνει ο Κώστας Τασούλας, αφού η ΝΔ θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Η πρώτη έκπληξη έρχεται από το υπουργείο Οικονομικών, επικεφαλής του οποίου φαίνεται πως θα μπει ο μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στη θέση του Χρήστου Σταϊκούρα. Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών φαίνεται πως θα διοριστεί ο Νίκος Παπαθανάσης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας φαίνεται ότι θα ανταλλάξει υπουργεία με τον Κωστή Χατζηδάκη, αφού μάλλον θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή αυτό των Υποδομών, με τις πληροφορίες ακόμα να μην είναι σαφείς.

Στη θέση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών μπαίνει ο μέχρι πρότινος υπουργός Επικρατείας και Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης, με υφυπουργούς τους Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Τάσο Χατζηβασιλείου.

Ο Νίκος Δένδιας θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας στη θέση του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Άλλη μία έκπληξη έρχεται από το υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού, όπου μετά από 4 χρόνια η Νίκη Κεραμέως αποσύρεται και δίνει τη θέση της στον Κυριάκο Πιερρακάκη, πρώην υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αναπληρωτής υπουργός για τον αθλητισμό παραμένει ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ υφυπουργοί στο συγκεκριμένο υπουργείο θα είναι οι Δημήτρης Καιρίδης και Ζέττα Μακρή.

Την «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Υγείας αναλαμβάνει, όπως φαίνεται, η Νίκη Κεραμέως, ένα υπουργείο κρίσιμο για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί κρίσιμες αλλαγές.Υφυπουργοί θα τεθούν οι Ειρήνη Αγαπηδάκη και Μάριος Θεμιστοκλέους.

Χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα μπει η Σοφία Ζαχαράκη, ενώ ο Γιάννης Οικονόμου που θα της παραδώσει τη θέση του, θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών, με αναπληρωτή υπουργό τον Θοδωρή Λιβάνιο.

Το όνομα του Γιάννη Οικονόμου, μαζί με εκείνο του Γιάννη Πλακιωτάκη, ακούγεται και για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, φαίνεται πως θα μπει στο τιμόνι του υπουργείου Τουρισμού στη θέση του Βασίλη Κικίλια ή θα αναλάβει υπουργός Οικογενειακής και Στεγαστικής Πολιτικής.

Ο Βασίλης Κικίλιας μεταφέρεται και αναλαμβάνει το υπουργείο Ναυτιλίας, με τον προκάτοχό του Χάρη Θεοχάρη να τίθεται στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του Κυριάκου Πιερρακάκη.

Το υπουργείο Ενέργειας φαίνεται πως αναλαμβάνει ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ενώ στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ή στο Προστασίας του Πολίτη, θα μπει επικεφαλής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Υπουργός Ανάπτυξης ή υπουργός Οικογενειακής και Στεγαστικής Πολιτικής θα γίνει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στη θέση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος φαίνεται πως αναλαμβάνει υπουργός Μεταφορών, διατηρώντας τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Την εκ νέου υπουργοποίησή του αναμένει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης επικεφαλής θα μπει ο Μάκης Βορίδης.

Το μόνο υπουργείο που δεν αλλάζει κεφαλή είναι αυτό του Πολιτισμού, στο οποίο η Λίνα Μενδώνη παραμένει στη θέση της. Υφυπουργός της φαίνεται πως θα μπει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

newsit.gr