Η κινεζική έρευνα επικεντρώθηκε σε όσους ασθένησαν βαριά από την ασθένεια Covid-19 και νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία.
- Στο κενό φαίνεται να πέφτουν οι θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες η ανοσία όσων έχουν ασθενήσει από κορωνοϊό διαρκεί για μήνες. Οι ελπίδες για τη μεγάλη χρονική διάρκεια των αντισωμάτων ξεθωριάζουν, όπως προκύπτει από ευρήματα νέας κινεζικής μελέτης, που έδειξε ότι όσοι νόσησαν βαριά από τη νόσο Covid-19 δεν είχαν αντισώματα για τον ιό, ένα μήνα αφότου βγήκαν από τα νοσοκομεία.
Ερευνητές διαπίστωσαν, συγκεκριμένα, πως οι ουσίες στο αίμα που αναπτύσσουν την ανοσία έναντι του ιού απομακρύνονται απότομα με την ανάρρωση του ασθενή.
Σε μια περίοδο που ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με την έξαρση του κορωνοϊού, καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στις περισσότερες χώρες, η συγκεκριμένα είδηση δεν μπορεί παρά να πυροδοτήσει νέα εστία ανησυχίας.
Επιστήμονες στο Κολέγιο στο Ναντζίνγκ, της Κίνας, προβληματίστηκαν όταν εξέτασαν 19 μη σοβαρές περιπτώσεις ασθενών και επτά πολύ σοβαρές για πάνω από ένα μήνα, ώστε να διαπιστώσουν τον τρόπο λειτουργίας των αντισωμάτων.
Λίγοι ήταν οι ασθενείς που ανέπτυξαν αριθμό αντισωμάτων ικανό να σκοτώσει τον ιό.
Στο πόρισμα της έρευνας επισημαίνεται, δε, ότι τρεις με τέσσερις εβδομάδες μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, η διαδικασία της εξουδετέρωσης του ιού από τα αντισώματα άρχισε να φθίνει από όσους ανάρρωναν.
Η νέα αυτή μελέτη έρχεται να καταρρίψει τα συμπεράσματα προηγούμενων ερευνών βάσει των οποίων τα αντισώματα παραμένουν επί μήνες στον οργανισμό.
protothema.gr
Σχετικά Άρθρα
Χριστούγεννα στη Λίμνη Τριχωνίδα!
«Άγιος Έρωτας»: Στην κορυφή τον Δεκέμβριο!
«MasterChef»: Κυκλοφόρησε το trailer