Νέα Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας (Photos)

Η Νέα Μαλεσιάδα, είναι ένα ημιορεινό χωριό στα βορειοανατολικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας, ενώ αποτελεί και το όνομα πρώην κοινότητας και πρώην διαμερίσματος του Δήμου Ινάχου και σήμερα Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αμφιλοχίας, της επαρχίας Βάλτου του νομού Αιτωλοακαρνανίας. 

Η Γεωγραφική του τοποθεσία βρίσκεται, βορειοανατολικά στον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Απέχει 30 χιλιόμετρα από την Αμφιλοχία, 39 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο και 75 χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι. Επιπλέον βρίσκεται κοντά στα σύνορα του νομού Ευρυτανίας (γύρω στα 25 χιλιόμετρα). [2]

  • Η Παλιά ονομασία του χωριού, ήταν Μαλεσιάδα. Με τη μετεγκατάσταση του χωριού (δεκαετία 1960-70) στη σημερινή του θέση οφείλει και το πρόθεμα “Νέα”. Το χωριό βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Αγρινίου – Εμπεσού. Έχει δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο και ικανοποιητική αγορά. Διαθέτει επίσης αξιόλογη κτηνοτροφική μονάδα παραγωγής προϊόντων χοιρινού κυρίως κρέατος. [3]

Ο πληθυσμός, σύμφωνα με την απογραφή του έτους 1991 ανερχόταν σε 459 κατοίκους, ενώ στην απογραφή του 2001 είχε 398 κατοίκους ενώ το 2011 είχε 407 κατοίκους. Το υψόμετρο του χωριού είναι 185 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το χωριό έχει μια ικανοποιητική αγορά κυρίως σε προϊόντα κρέατος χάρη στην μικρή οικογενειακή βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας κρέατος, που επεξεργάζεται δική της παραγωγή χοιρινών με την επωνυμία “Αϋφαντής”

 

 


Πηγή κειμένου: ellinika-xwria.blogspot.com
Φωτογραφίες: ellinika-xwria.blogspot.com | facebook.com/ZoiStoHorio