Θύαμος Αιτωλοακαρνανίας (Video – Photos)

Ο Θύαμος είναι χωριό του δήμου Αμφιλοχίας της Αιτωλοακαρνανίας, εντός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας του Πατιοπούλου.

  • Δημιουργήθηκε το 1976 και οι πρώτοι κάτοικοι προέρχονταν από τα γύρω χωριά (Πατιόπουλο, Φράγκου, Δρομίστα, Κάμινα, Ρουπακιά, Τάρλα και Αγρίδι). Αρχικά υπαγόταν στην επαρχία Βάλτου ενώ τον Σεπτέμβριο του 1977 προσαρτήθηκε στην κοινότητα Πατιοπούλου. Το 1997 περιήλθε στα όρια του δήμου Ινάχου και πλέον ανήκει στο δήμο Αμφιλοχίας. Η πρώτη απογραφή που διενεργήθηκε στο χωριό το 1981, κατέγραψε 439 κατοίκους ενώ το 1991 ο πληθυσμός του οικισμού ανερχόταν στους 384 κατοίκους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής πληθυσμού του 2011 ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων φθάνει τους 386. Ο Θύαμος αποτελεί τον πολυπληθέστερο οικισμό της τοπικής κοινότητας Πατιοπούλου.

Εκκλησιαστικά, ο Θύαμος υπάγεται στην μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ενώ η κεντρική εκκλησία του οικισμού είναι ο ιερός ναός των Αγίων Αναργύρων οπου εορτάζεται την 1 Ιουλίου.

  • Το χωριό προσφέρεται για πεζοπορία και ποδηλασία μέσα στη φύση.

Κάποια μέρη στην Ελλάδα μπορεί να μην ανήκουν στους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, με τα χλιδάτα ξενοδοχεία και την κοσμοπολίτικη ζωή, αλλά αρκούν μερικές φωτογραφίες για να σε κερδίσουν και να σε κάνουν να θέλεις να τα επισκεφτείς.

  • Κάτι τέτοιο συμβαίνει με το χωριό Θύαμος, της Αιτωλοακαρνανίας.