Ο Χ. Ζαρκαβέλης στον Antenna Star: «Το φυσικό περιβάλλον του μαθητή είναι το σχολείο» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή «Μαζί…» του Παρασκευά Μάζη φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Χρήστος Ζαρκαβέλης με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιά την ερχόμενη Δευτέρα.

  •  «Είμαστε στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει μία καινούργια εκπαιδευτική χρονιά η οποία ελπίζουμε να είναι πιο ήρεμη και να μην κρύβει τις περσινές εκπλήξεις. Ως Δήμος Αγρινίου και εγώ ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα, έτσι ώστε στις 13 Σεπτεμβρίου να υποδεχθούμε τα παιδιά μας σε ασφαλείς σχολικές μονάδες» και συνέχισε λέγοντας ότι: «Από πληροφορίες τα μέτρα φέτος θα είναι λίγο πιο ελαστικά στις σχολικές μονάδες. Από επίσημα στοιχεία σας λέω ότι το 80% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί, νόσησε ένα 10%, οπότε απομένει ένα 10% το οποίο καλό θα είναι να εμβολιαστεί. Κλείσιμο τμημάτων δεν θα έχουμε με δύο και τρία κρούσματα θα πρέπει να νοσήσει το 50% ενός τμήματος για να κλείσει. Υποχρεωτική πάντα η μάσκα εκτός από τις ώρες της γυμναστικής. Μπαίνουμε σε μία δύσκολη χρονιά, ωστόσο πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα υπάρξει σε μικρή κανονικότητα».

Ήταν ξεκάθαρος ότι το μάθημα πρέπει να γίνεται δια ζώσης με την εξής φράση «το φυσικό περιβάλλον του μαθητή είναι το σχολείο και αυτό δεν μπορεί να το αντικαταστήσει καμία άλλη μορφή εκπαίδευση».

Βεβαίως, στην ίδια συνέντευξη έγινε μία πολύ σημαντική αναφορά στον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν έργα συντήρησης και ανάπλασης αθλητικών χώρων κοντά στα 4,5 εκ. ευρώ κάτι πολύ σημαντικό αλλά και πρωτόγνωρο για την περιοχή μας. 

Ακούστε, αναλυτικά όλη τη συνέντευξη του κ. Ζαρκαβέλη στον Antenna Star 103.5: