Ο Δ. Κακούρης στον Antenna Star: «Το πετρέλαιο θέρμανσης θα αγγίξει το 1 ευρώ ανά λίτρο» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης για τις αυξήσεις στη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης. 

  • «Στην αρχή του κορωνοϊού είχαμε δει φαινόμενα διεθνώς το πετρέλαιο να έχει αρνητικό πρόσημο για κάποιο διάστημα. Εκεί τα καύσιμα είχαν πτωτική πορεία. Έπειτα που σταθεροποιήθηκε η κατάσταση τα καύσιμα άρχισαν να ανεβαίνουν. Εκεί που είχε το βαρέλι 20 με 30 δολάρια το είδαμε τώρα να κινείται από 70 έως 78 δολάρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής των καυσίμων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως. Βλέπουμε τιμές τις αμόλυβδης το τελευταίο διάστημα να κυμαίνονται από 1,65 μέχρι 1,75 το λίτρο στην περιοχή μας» και συνέχισε λέγοντας ότι: «Είναι κάτι που εμείς ζητάμε χρόνια, φθηνά καύσιμα και αυτό γίνεται με τη μείωση του φόρου κατανάλωσης που περίπου είναι 1,10 ευρώ στη χώρα μας. Ζητάμε να μειωθεί ο φόρος και στη βενζίνη και στο πετρέλαιο καθώς και στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε τα νοικοκυριά να μπορούν να ζεσταίνονται το χειμώνα, αλλά δεν βρίσκουμε ανταπόκριση από το κράτος γιατί είναι ένα μεγάλο έσοδο».

Στην ίδια συνέντευξη έκανε αναφορά και στα «λουκέτα» που μπήκαν σε βενζινάδικα την τελευταία δεκαετία λέγοντας ότι στην Αιτωλοακαρνανία ήταν 235 καταστήματα και τώρα είναι περίπου 145, έχουν κλείσει 90 πρατήρια.

Ακούστε, αναλυτικά όλη τη συνέντευξη του κ. Κακούρη στον Antenna Star 103.5: