Ο Δημήτρης Στούμπος στον Antenna Star 103.5 για το 4ο Συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. (Ηχητικό)

Ο Δημήτρης Στούμπος στον Antenna Star 103.5 για το 4ο Συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

  • Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Πρωινός Τύπος» του Παναγιώτη Τσακανίκα φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 26 Φεβρουαρίου 2024 ο Δημοσιογράφος, Δημήτρης Στούμπος σχολιάζοντας όσα διαδραματίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 4ου Συνεδρίου αλλά και όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Κατά τη δική μου γνώμη ως σχόλιο ουσιαστικό μετά το τέλος αυτού του τετραημέρου Συνεδρίου αλλά και του τελευταίου δεκαπενθημέρου για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ότι δεν κρύβεται να το πω έτσι το πρόβλημα ουσίας που παραμένει στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και που έχει να κάνει με τις πραγματικές επιλογές σε σχέση με την προοπτική τουΓύρω-γύρω γυρνάει η συζήτηση.

Θυμίζω σε όλους μας ακούν ότι δυστυχώς για πρώτη φορά σε ένα κόμμα παραμένει θεσμικά Αξιωματική Αντιπολίτευση προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες -θα το είχατε παρουσιάσει- ευθεία θεσμική σύγκρουση ανάμεσα στον φρέσκοεκλεγμένο νέο Πρόεδρο τον κο. Κασσελάκη και σχεδόν ολόκληρη την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, πράγμα πρωτοφανές.

Ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο ο Πρόεδρος είχε συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία στην οποία δε θέλησε να πάρει μέρος, έστειλε επιστολή με ευθεία κριτική σε όλη την Πολιτική Γραμματεία την επόμενη μέρα έγινε νέα Πολιτική Γραμματεία.

Υποτίθεται ότι υπήρξε ένα νέο κλίμα συνεννόησης που φάνηκε και μέσα στο Συνέδριο πως δεν ήταν επραγματικότητα για να μην πω για τις δηλώσεις εκτός Συνεδρίου το οποίο ξεκίνησε με μία θεσμική απρέπεια του τέως Προέδρου που βγήκε σχεδόν δύο ώρες πριν ξεκινήσει η ομιλία του νέου Προέδρου με εκείνη την ανάρτηση-βόμβα ανάρτηση ομάδα που είχε κάθε δικαιώμα να τα πει αλλά θα μπορούσε να το πράξει την επόμενη μέρα εντός Συνεδρίου με μια κριτική που αφορούσε τον κο. Κασσελάκη αλλά και όλους ακόμη και όσους απομακρύθηκαν δημιουργώντας έναν νέον Πολιτικό Φορέα», δήλωσε στα πρώτα λεπτά της τοποθέτησής του ο κος. Στούμπος.

Ακούστε, αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κος. Δημήτρης Στούμπος στον Antenna Star 103.5: