Ο Γ. Λύτρας, στον Antenna Star: «Η Κυβέρνηση να κάνει τα αδύνατα δυνατά για Πλατυγιάλι – Αγρίνιο» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή του Λευτέρη Τηλιγάδα, με τίτλο «Άκου τώρα, να δεις», που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί, φιλοξενήθηκε σήμερα o περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», του Αποστόλη Κατσιφάρα και πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Λύτρας, ο οποίος αναφέρθηκε στις αστοχίες των προηγούμενων χρόνων που αφορούν στη σύνδεση του Πλατυγιαλιού με την Ιόνια Οδό, επισημαίνοντας ότι βασικό έργο στην περιοχή αποτελεί η κατασκευή του συνδετήριου οδικού άξονα που θα συνδέσει το Πλατυγιάλι με τον Αστακό.

  • Το έργο είπε ο κ. Λύτρας είναι ενταγμένο στον άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία για το οποίο υπάρχουν χρήματα, αφού είναι ενταγμένο στα διευρωπαϊκά δίκτυα και πρέπει η κυβέρνηση να κάνει τα αδύνατα δυνατά, για να προχωρήσει αυτό το τόσο σημαντικό για τις χερσαίες μεταφορές έργο.

Αυτή τη στιγμή, είπε, έχουμε ένα δρόμο από την Ιόνιο μέχρι το Πλατυγιάλι που βρίθει από κακοτεχνίες. Που έγινε μέσα σε ένα βάλτο και δικαιολογημένα δεν έχει παραληφθεί από την Περιφέρεια. Ασκείται μία πίεση προς το Υπουργείο, προς την επιβλέπουσα υπηρεσία να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες και οι αστοχίες τις οποίες έχει το έργο, ώστε αμέσως μετά να παραλειφθεί,  γιατί αν παραλειφθεί στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα θα είναι ένα πρόβλημα, το οποίο θα το κληρονομήσουμε και δεν θα διορθωθεί ποτέ.

Επίσης, είπε, ότι υπάρχει ήδη μια χρηματοδότηση για δεύτερη γέφυρα στη Γουριά, έτσι ώστε ο δρόμος να αποκτήσει δύο ρεύματα και στο πέρασμά του από τον Αχελώο. Επεσήμανε την απαραίτητη κατασκευή του δρόμου Πλατυγιάλι – Αστακός, αφού η ξηρομερίτικη πρωτεύουσα, από την φύση και τη γεωγραφία της, είναι εκείνη που θα στηρίξει με τις υπηρεσίες για την όποια επένδυση καταφέρει να στηθεί στο λιμάνι.

Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί είπε και στο συνέδριο της Πάτρας το έργ0ο το είχε εξαγγείλει ο κ. Σπίρτζης, αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτα και πολύ φοβάμαι, παρατήρησε, ως αν αφήσουμε ακόμα το χρόνο να περάσει χωρίς να προχωρήσει καθόλου θα χρειάζεται πάλι επικαιροποίηση. Δυστυχώς κατέληξε η ανάπτυξη δεν θα μας περιμένει, γιατί η ανάπτυξη έχει τους δικούς της ρυθμούς και τη δική της δυναμική, αν δεν είμαστε έτοιμοι μένουμε πίσω.

  • Για την νέα φημολογούμενη επένδυση στο Πλατυγιάλι, ο κ. Λύτρας είπε, ότι αρκετές φορές σε αυτό το νομό «χαμογελάσαμε» με το Πλατυγιάλι και μείναμε με το χαμόγελο….

Ακούστε τη συζήτηση του Λευτέρη Τηλιγάδα με τον κ. Λύτρα στο ηχητικό που ακολουθεί: