Ο Γιώργος Βαρεμένος για τους επιλαχόντες των Σχεδίων Βελτίωσης και του Προγράμματος «Νέων Αγροτών»

Η Δήλωση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας κ. Βαρεμένου για τους επιλαχόντες των Σχεδίων Βελτίωσης και του Προγράμματος «Νέων Αγροτών»:

  • «Προκήρυξη για νέα σχέδια βελτίωσης ανήγγειλε η κυβέρνηση, ενώ οι επιλαχόντες των προηγούμενων προγραμμάτων παρέμειναν τελικά μετέωροι. Με δεδομένο μάλιστα ότι πολλοί από τους επιτυχόντες εκείνων των προγραμμάτων δεν μπόρεσαν, παρά τις παρατάσεις που δόθηκαν, να συμμετάσχουν, λόγω αδυναμίας να χρηματοδοτήσουν την ίδια συμμετοχή τους σε αυτά, με αποτέλεσμα οι επιλαχόντες που είχαν αυτήν την δυνατότητα να παραμένουν σε ομηρία.

Ακόμη χειρότερη είναι η τύχη των επιλαχόντων στο πρόγραμμα νεών αγροτών, οι οποίοι, ενώ εισέπραξαν υποσχέσεις επί υποσχέσεων, τίποτε μέχρι σήμερα δεν δείχνει ότι πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα.

Σε αντίστοιχα προγράμματα επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κατόπιν προσπαθειών, συμπεριλήφθηκε τελικά και χρηματοδοτήθηκε το σύνολο των επιλαχόντων. Τόσο λοιπόν με την περίπτωση των σχεδίων βελτίωσης, όσο και με τα προγράμματα νέων αγροτών, έχουμε την δημιουργία νέων γενηών επιλαχόντων, που βλέπουν τις ελπίδες τους για επενδυτικές ευκαιρίες να σβήνουν».