Ο Μ. Χάρος στον Antenna Star: «Γυρίζουν τους εργαζόμενους 100 χρόνια πίσω» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Λευτέρη Τηλιγάδα «Άκου τώρα να δεις», που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας, κ. Μένιος Χάρος, με τον οποίο συνομιλήσαμε για την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα ενάντια στο προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Τα μέτρα αυτά που φέρνει το υπουργείο Εργασίας προς ψήφιση», είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Χάρος, «γυρίζουν τους εργαζόμενους εκατό χρόνια πίσω. καταλαβαίνεται άρα πολύ καλά ότι πρέπει να μπει φρένο σε αυτές τις αντεργατικές διατάξεις.

Απεργούμε λοιπόν σήμερα και διαδηλώνουμε και μεις εδώ στη Ναύπακτο, όπως και σε όλη την Ελλάδα, πρώτα – πρώτα στην ουσιαστική κατάργηση του οκταώρου.

Καταλαβαίνεται πολύ καλά, ότι δίνοντας το δικαίωμα στον εργοδότη να δουλεύει κανείς δύο ώρες επιπλέον και να τις αφαιρεί κάποιες άλλες μέρες, αυτό σημαίνει ότι στην ουσία καταργείται το οκτάωρο. Σκεφτείτε στον σκληρό ιδιωτικό τομέα ποιος είναι αυτός ο εργαζόμενος που θα διεκδικήσει αυτές τις δύο ώρες κάποια άλλη στιγμή.

Το δεύτερο και το πιο σημαντικό», είπε, «είναι ότι όταν αυτές οι δύο ώρες πληρώνονταν ως υπερωρίες οι εργαζόμενοι κέρδιζαν κάποια επιπλέον χρήματα»

Ο κ. Χάρος επίσης αναφέρθηκε και στις άλλες αντεργατικές διατάξεις που προωθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως η κατάργηση της συλλογικής σύμβασης, η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, την κατάργηση του Σώματος της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και προανήγγειλε τον συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της Επιθεώρησης Εργασίας στο Μεσολόγγι, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο του Μεσολογγίου.

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση του κ. Μένιου Χάρου, με τον Λευτέρη Τηλιγάδα, στο παρακάτω ηχητικό:


«Agrinio365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr