Ο Π. Θεοδωρίδης στον Antenna Star για την κατάργηση του Τμήματος Δ.Ε.Α.Π.Τ (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Γιάννη Μπίτα «Στις Έντεκα» που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 11:00 έως τις 12:00, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά o Πρόεδρος του Τμήματος Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, κ. Προκόπης Θεοδωρίδης, μιλώντας σχετικά με την κατάργηση του τμήματος του ΔΕΑΠΤ στο Αγρίνιο.

  • Αρχικά ο κ. Θεοδωρίδης χαρακτήρισε αρνητική και αναπάντεχη την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην υπάρξουν εισακτέοι στο τμήμα από το νέο έτος. Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σχετικά με τα δημοσιεύματα για ρουσφέτια στα τμήματα του Αγρινίου και γενικότερα με την αρνητική στάση του Υπουργείου απέναντι στα Πανεπιστημιακά τμήματα της πόλης.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι πολλά τμήματα στο Αγρίνιο ήθελαν να μεταφερθούν σε άλλες πόλεις παλαιότερα, όμως αυτό δε συνέβη ποτέ με το ΔΕΑΠΤ. Τόνισε ότι η οικονομική κρίση επηρέασε την λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας στον οικονομικό, διοικητικό και οργανωτικό τομέα.

Παρότι το ΔΕΑΠΤ βοήθησε στην οργάνωση της Γεωπονικής Σχολής στην Πάτρα, απορροφήθηκε τελικά από αυτήν. Επίσης, είπε πως η Πολιτεία θα πρέπει να αποφασίσει για το αν θέλει Περιφερειακά Πανεπιστήμια ή Πανεπιστήμια μόνο σε μεγάλες πόλεις και πως οι συνέπειες του κλεισίματος των τμημάτων στο Αγρίνιο θα επηρεάσει και σε άλλους τομείς το Αγρίνιο, προκαλώντας μια επιφύλαξη σε μελλοντικούς φοιτητές άλλων τμημάτων, όπως του παρόντος Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπογράμμισε ότι δεν είδε πολύ «ζεστά» το θέμα του Πανεπιστημίου. Επίσης, η μη λειτουργία του αεροδρομίου, αλλά και η έλλειψη εστίας και χώρου σίτισης των φοιτητών δείχνουν την αδιαφορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ευχήθηκε να επανέλθουν όλα στην κανονικότητά τους και να είναι αυτή η τελευταία αλλαγή που θα λάβει χώρα στα τμήματα του Αγρινίου.