Ο Σάκης Τορουνίδης στον Antenna Star 103.5: «Αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών» (Ηχητικό)

Ο Σάκης Τορουνίδης στον Antenna Star 103.5: «Αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών»

  • Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Πρωινός Τύπος» του Παναγιώτη Τσακανίκα φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης, 6 Φεβρουαρίου 2024 ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Σάκης Τορουνίδης με αφορμή την επίσκεψη του Δήμαρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα στην πόλη της Αμφιλοχίας.
Όπως, είπε ο κος. Τορουνίδης: «συνάντησα τον Χάρη Δούκα σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην Πάτρα, από το Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου» με τίτλο «η συμμετοχή του πολίτη στις νέες προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», εκεί συμμετείχα κι εγώ και τον προσκάλεσα στην Αμφιλοχία και ο ίδιος αποδέχθηκε άμεσα την πρόσκληση. 

Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε ώστε να δυναμώσουμε για την Αυτοδιοίκηση.

Προσωπικά, πρεσβεύω στην εξωστρέφεια, τη συνεργατικότητα, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ μεγάλων και μικρών Δήμων με σύσφιξη δεσμών της Αυτοδιοίκησης στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει η περιοχή μας που αποτελεί έναν μεγάλο στόχο για εμάς το να αναδείξουμε αυτή την πανέμορφη περιοχή» και συνέχισε λέγοντας πως «δεν είναι μόνο ο Δήμος Αμφιλοχίας, ένας τόπος με τεράστια ελληνικά πλεονεκτήματα αλλά όλος ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας».

Παράλληλα, ο κος. Τορουνίδης επισήμανε πως «θέλουμε να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και να δημιουργήσουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα ενισχύσει την πρόσβαση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε χρηματοδοτικά εργαλεία και κατ’ επέκταση τις παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο».

Επίσης, στάθηκαν περισσότερο στο κομμάτι της αποκεντρωμένης γιατί «όλη η Ευρώπη πατάει πάνω στην αποκέντρωση αλλά εμείς μπερδέψαμε προφανώς την λέξη και οδηγούμαστε σε καθημερινή συγκέντρωση».

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε τόσο στις εκλογές στη Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας αλλά και στις μετέπειτα εκλογές της Κ.Ε.Δ.Ε. ενώ σχολίασε το θέμα των αδελφοποιήσεων του Δήμου Αμφιλοχίας με τον Δήμο Αγρινίου και τον Δήμο Αθηναίνων.

Ακούστε, αναλυτικά, όλα όσα δήλωσε ο κος. Σάκης Τορουνίδης στον Antenna Star 103.5: