Ο Στ. Μερμίγκης στον Antenna-Star.gr για την αναστολή λειτουργίας της Μ.Ε.Θ.

Ξαφνική χαρακτήρισε την απόφαση της 6ης Υ.ΠΕ. να θέσει σε αναστολή τη λειτουργία της Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Αγρινίου ο Στέλιος Μερμίγκης Φαρμακοποιός του Νοσοκομείου Αγρίνιου μιλώντας στον AntennaStar.gr.

  • Παρά το γεγονός ότι προβλέπεται σε ετήσια βάση (Δείτε ΕΔΩ) η προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Μ.Ε.Θ. ο κ. Μερμίγκης εξήγησε ότι προκαλεί ερωτηματικά η μεταφορά Ιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας αλλά και στο Νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα», αν και η επιλογή είναι πιθανό να συνδέεται με εκπαίδευση των Ιατρών στα πλαίσια και της διαδικασίας που ξεκίνησε το Υπουργείο για να διαπιστώσει τα αίτια της υψηλής θνητότητας στα περιστατικά Covid.

Ο Στέλιος Μερμίγκης τόνισε ότι πλέον πέρα από περιστατικά Covid δεν μπορεί να νοσηλευτεί στο Αγρίνιο ούτε περιστατικό τροχαίου ατυχήματος και η μεταφορά του σε άλλη πόλη είναι αναπόφευκτη.

Επιπλέον αναφέρθηκε στη παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη που επισκέφτηκε την Τρίτη το Νοσοκομείο και στη συζήτηση που έγινε για τη θνητότητα που το προηγούμενο διάστημα απασχόλησε την τοπική και όχι μόνο κοινωνία.

Τέλος τόνισε ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντίνος Μπακόπουλος αλλά ούτε η Αν. Διοικήτρια κ. η Ελένη Φιλιπποπούλου γνώριζαν για την επικείμενη απόφαση που ανακοίνωσε την Τετάρτη η 6η Υ.ΠΕ.