Ο Θ. Κατερινόπουλος στον Antenna Star: «Η ενοχή του πιλότου ήταν φανερή» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Γιάννη Μπίτα «Στις Έντεκα» που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 11:00 έως τις 12:00, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αιτωλοακαρνάνας Αστυνομικός Διευθυντής εν αποστρατεία κ. Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας σχετικά με το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά και την δολοφονία της άτυχης Καρολάιν από τον σύζυγό της.

  • Ο κ. Κατερινόπουλος ανέφερε αρχικά ότι είχε από πολύ νωρίς εκφράσει την άποψή του στην εκπομπή της κας Νικολούλη ότι πίσω από την δολοφονία κρύβεται ο πιλότος, βασιζόμενος σε συγκεκριμένες πληροφορίες και όχι απλά στο ένστικτό του.

Τα στοιχεία που τον υποψίασαν ήταν πρώτον η πληροφορία που είχε ότι μια ειδική επιστήμονας παρακολουθούσε το ζευγάρι, επίσης ο τόπος του εγκλήματος που «μίλησε» από την αρχή και στάθηκε κυρίως στην εικόνα του δράστη. Η γλώσσα του σώματος του δολοφόνου, η στάση του, το βλέμμα του, καθώς και η ακαμψία του σώματος της άτυχης Καρολάιν που είχε επέλθει, αφού η δολοφονία είχε γίνει νωρίτερα από ό,τι είχε αναφέρει, αποτέλεσαν αδιάσειστα δεδομένα.

Επίσης, στάθηκε στο γεγονός ότι στην κηδεία της Καρολάιν ο 32χρονος πιλότος κρατούσε το μωρό, με σκοπό να κρύψει την ενοχή του. Από την αρχή είχε τονίσει πως όλοι είναι ύποπτοι μέχρι την απόδειξη του αντίθετου.

Θεωρεί επίσης πως δεν ήταν έγκλημα εν βρασμώ ψυχής και θα πρέπει κυρίως να διερευνηθούν τα κίνητρα της δολοφονίας, που δεν ήταν απλά η υπερβολική ζήλεια, αλλά κάτι άλλο που γνώριζε η Καρολάιν και απειλούσε να δημοσιευτεί.

Σχετικά με το ότι ο πιλότος δεν επικοινώνησε με το 112, αλλά με το 100, τόνισε ότι το 112 είναι ένας ευρωπαϊκός αριθμός κλήσεων έκτακτης ανάγκης και είναι πολύ γνωστός σε άτομα που κάνουν ανάλογα επαγγέλματα σαν αυτό του πιλότου και σε αυτόν καταφεύγουν σε έκτακτες περιπτώσεις.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι δεν βλέπει συνεργό στο έγκλημα ή άλλα άτομα μέσα στον χώρο. Σε ερώτηση για τον αν τα ΜΜΕ έπλασαν μια ψεύτικη εικόνα για ένα δήθεν χαρούμενο ζευγάρι, απάντησε ότι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην διαστρέβλωση την αλήθειας και πως όταν η πόρτα κλείνει, κανείς δε ξέρεις τι γίνεται

Καταλήγοντας ανέφερε ότι η κρίση του τον οδήγησε σωστά και πως δεν τον ενδιαφέρει η «δικαίωση» παρότι λοιδορήθηκε αρκετά, καθώς η δικαίωσή του είναι η εξιχνίαση του εγκλήματος. 37 μέρες δεν ήταν πολλές αναφέρει ο κ. Κατερινόπουλος στο τέλος, διότι έπρεπε να γίνουν αναλύσεις στοιχείων που ήταν χρονοβόρες.