Ο Β. Φράγκος στον Antenna Star για την παράσταση «ΩΔΕΣ» στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου (Ηχητικό)

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου σε συνεργασία με την 3rd person theater group παρουσιάζει την παράσταση «ΩΔΕΣ» του ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ από τις 19 Νοεμβρίου έως και 5 Δεκεμβρίου 2021, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ώρα 9.15 το βράδυ και την Κυριακή, 6.15 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

  • Η ιδιότυπη γραφή του Ανδρέα Κάλβου μας δίνει τη δυνατότητα να τολμήσουμε μια απόπειρα δραματουργίας που θα αφορά τη σύγχρονη εποχή, τους ανθρώπους του τώρα, στην προσπάθειά τους να επαναδιαπραγματευθούν τι σημαίνει επανάσταση.

Τι σημαίνει σήμερα η έννοια του ήρωα.

Ποιος μπορεί να υποδυθεί έστω και στα ψέματα έναν τέτοιο ρόλο; Ποιος μπορεί να εμπνεύσει τους άλλους και να τους οδηγήσει προς την αυτογνωσία; Ο θεατής θα παρακολουθεί μια σύγχρονη ιστορία ντυμένη με ένα λόγο που ακροβατεί στο τώρα και το πριν, με κεντρικό θέμα τη ρομαντική ψυχή που φλέγεται και αποζητά την ολοκλήρωση μέσα από την επαφή του με την κοινωνία και το όνειρο για ένα καλύτερο κόσμο.

Εκεί, όπου η προσωπική και υπαρξιακή αγωνία γίνεται το κίνητρο για συλλογική αυτοπραγμάτωση και ίσως μια επανάσταση, που δεν έχει έρθει ακόμη, μια στιγμή όπου το άτομο ατενίζει με θάρρος το κενό, ως πράξη ένωσης με τον κόσμο.

Tα πιο πάνω ήταν σημεία από τη συνέντευξη του σκηνοθέτη της παράστασης Βαλάντη Φράγκου  στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου.

 

3rd person theatre group

Η θεατρική ομάδα που αποτελείται από την Ελένη Ζαραφίδου και τον Βαλάντη Φράγκο, ξεκίνησε την πορεία της το 2013. Έχει βραβευτεί με το Διεθνές Βραβείο & Υποτροφία Ibsen Scholarship 2013 από το Ίδρυμα Ibsen στη Νορβηγία, για την πρώτη της δουλειά πάνω στον Peer Gynt του H. Ibsen, «Peer Gynt no man’s land» (Θέατρο Θησείον). Έχει σκηνοθετήσει στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά το έργο του Leon Tolstoi «Ποση γη χρειάζεται ο άνθρωπος» /2015-16, σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης το έργο «Άσμα Ασμάτων»/2017 (Θέατρο Θησείον/περιοδεία στα απομονωμένα χωριά της Δ. Κοζάνης) και σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας την παράσταση «Σολωμός» /2018-9. Από το 2016 έως και σήμερα τα μέλη της ομάδας, Βαλάντης Φράγκος και Ελένη Ζαραφίδου, συνεργάζονται συστηματικά με το Εθνικό Θέατρο στην εκπαίδευση εφήβων τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία.

«ΩΔΕΣ» του ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ
μια ηρωική κραυγή σε μια αντιηρωική εποχή

σκηνοθεσία: ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

πρωτότυπη δραματουργία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

σκηνικά: ΖΩΗ ΜΟΛΥΒΔΑ – ΦΑΜΕΛΗ

κοστούμια: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΡΜΑ

μουσική: ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΟΥΛΙΑΡΗΣ

φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

παίζουν:

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΑΦΙΔΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΜΟΛΕΣΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΥΓΟΥΡΗΣ

και οι μουσικοί ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΟΥΛΙΑΡΗΣ, JOE TORNABENEΏρες Ταμείου θεάτρου κάθε:

Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, από τις

11.π.μ. – 13.μ.μ & 19.μ.μ. – 21.μ.μ.

και την Κυριακή από τις

11.π.μ. – 13.μ. & 17.00 μ.μ. – 18.15 μ.μ.

Τηλ.Ταμείου: 26410 – 56135 (ώρες ταμείου)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Παρασκευή και Σάββατο: 10 € κανονικό και 8 € μειωμένο (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων (με επίδειξη της κάρτας και ταυτότητας)

Κυριακή: 6 € Γενική Είσοδος

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν ακολουθώντας τις οδηγίες και το πρωτόκολλο των υγειονομικών αρχών

Ο χώρος του θεάτρου λειτουργεί ως «αμιγής» σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.
Για την είσοδο του κοινού στις παραστάσεις, για θεατές άνω των 17 ετών, απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης μαζί με την αστυνομική ταυτότητα.
Για παιδιά από 4 έως 17 ετών, εναλλακτικά, γίνεται δεκτή δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, είτε βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών).
Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

*Η είσοδος, η παραμονή στην αίθουσα και η έξοδος γίνεται με τη χρήση μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την έξοδο και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η προσέλευση των θεατών πρέπει να γίνεται 45 λεπτά πριν την παράσταση προς αποφυγή συνωστισμού.

*Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου δεν συλλέγει ,ούτε επεξεργάζεται κανένα προσωπικό δεδομένο μέσω της διαδικασίας ελέγχου των πιστοποιητικών.

Ακούστε, αναλυτικά όλη τη συνέντευξη του κ. Φράγκου στον Antenna Star 103.5: