«Με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Κωνσταντόπουλου, με λύπη βλέπουμε να συνεχίζεται ανεμπόδιστη η υπονόμευση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, και για Τρίτη φορά (ίσως και τελευταία) το Αγρίνιο είναι ο φτωχός ξάδερφος της Πάτρας.
- Οι ενστάσεις των τοπικών φορέων που πραγματοποιήθηκαν είτε σε ανακοινώσεις, παρεμβάσεις, Δημοτικά Συμβούλια και Περιφερειακά συμβούλια δεν εισακούστηκαν (δεν θα κρίνουμε εμείς οι φοιτητές αν τελικά δεν ήταν αρκετές αυτές οι ενέργειες αλλά η κοινωνία του Αγρινίου, απλώς να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι οι Βουλευτές της Ηλείας ζήτησαν από την Υπουργό Παιδείας 3 φορές την απόσυρση της πρότασης του Πανεπιστημίου Πατρών για τα τμήματα στην Ηλεία).
Το σχέδιο της Πάτρας όπως έγινε γνωστό στα τοπικά μέσα αναφέρει:
1.Το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής συγχωνεύεται με το ιδρυόμενο με το άρθρο 1 Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών με έδρα το Αγρίνιο το οποίο μετά τη συγχώνευση θα φέρει τον τίτλο Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας με έδρα το Αγρίνιο.
- Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα το Αγρίνιο συγχωνεύεται με το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, με έδρα το Αγρίνιο, και το Τμήμα που προκύπτει μετά τη συγχώνευση θα φέρει τον τίτλο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.
- Το Τμήμα Μουσειολογίας με έδρα τον Πύργο συγχωνεύεται με το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και μεταφέρεται στη Πάτρα.
Όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει η επανίδρυση του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Δ.Π.Π.Ν.Τ.) δεν αναφέρεται πουθενά.
Ένα τμήμα που ακόμα και στη Βουλή ακούστηκε ότι ήταν άδικη η κατάργηση του, να αντιμετωπίζεται με την λογική του «ώχου αδερφέ ποιος ασχολείται με αυτά» και απλώς να αφήνεται να εννοηθεί και αν το Αγρίνιο μείνει χωρίς τμήματα τι πειράζει.
Διευκρινίζουμε ότι η Σύγκλητος της Πάτρας πέρασε σχεδόν παμψηφεί το σχέδιο της υποβάθμισης των τμημάτων του Αγρινίου και αναμένεται μόνο το Προεδρικό Διάταγμα .
Είναι θέμα των τοπικών φορέων, είτε Βουλευτών, είτε Περιφέρειας, είτε Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αποτροπή του σχεδίου αυτού αν φυσικά ενδιαφέρονται…
Εμείς παραμένουμε κάθετοι στην δημιουργία Σχολής με την ονομασία Αειφορικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού και με έδρα το Αγρίνιο όπου θα περιέχονται τα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων (Δ.Ε.Α.Π.Τ.) και επανιδρυμένο το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Δ.Π.Π.Ν.Τ.) και υπενθυμίζουμε ότι μόνο ενωμένα μπορεί να δούμε κάποιο αποτέλεσμα».
Φοιτητές Δ.Π.Π.Ν.Τ.
Σχετικά Άρθρα
«Μαύρα» Χριστούγεννα για τα μαγαζιά
SL1: Δεν πάει στον Παναθηναϊκό ο Λιάβας
Ο Πανσερραϊκός ανακοίνωσε Γκάμπριελ Πιρές!