Οι οικονομικά αδύνατοι …και οι δυνατοί

«Οικονομική ενίσχυση οικονομικά αδυνάτων κατοίκων του Δήμου Αγρινίου». Αυτό είναι το θέμα που ως τρίτο έχει εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας, 31 Αυγούστου.

  • Και, βεβαίως, πολύ καλά και άγια κάνει ο Δήμος που όλα αυτά τα χρόνια δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία του, στηρίζοντας με πολλούς μάλιστα τρόπους τους οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας.

Κι αν μπορεί να κάνει περισσότερα…μαζί του.

Δεν ξέρω ποιοι και πόσοι είναι οι οικονομικά δυνατοί Αγρινιώτες, για να ψάξω μετά τους αδυνάτους, υπάρχει, όμως, το γνωστό αιώνιο ερώτημα: Πως διασφαλίζουμε ότι οι «οικονομικά αδύνατοι» που αιτούνται και απολαμβάνουν της στήριξης, είναι πράγματι τέτοιοι;

«Μα, με τα αντικειμενικά κριτήρια που θεσπίζει η πολιτεία», θα πει κάποιος. Δηλαδή, με βάση τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία, το αν υπάρχει ή όχι εργασία, το πόσα στόματα έχει να θρέψει κάποιος κ.ο.κ.

Μέχρι εδώ  όλα καλά. Και εξυπακούεται πως ούτε ο Δήμος ούτε ο ΟΠΕΚΑ ούτε κανείς άλλος θα κάνει τον ντέντεκτιβ, να διαπιστώσει τα καθέκαστα.

Αλίμονο αν μπούμε σε τέτοιες λογικές.

Έλα, όμως, που μια σταλιά τόπος είμαστε και 50 καλημέρες θα πούμε μέχρι να πάμε στο απέναντι πεζοδρόμιο!

Και κάνουμε την επισήμανση, καθώς υπήρξαν μέχρι και περιπτώσεις που απασχόλησαν στο παρελθόν την επικαιρότητα, περιπτώσεις ανθρώπων που χρειαζόταν τη βοήθειά μας, …για να κάνουν ζωάρα!

Θέλει μεγάλη προσοχή, συνεπώς.

Και ακριβώς επειδή μια σταλιά τόπος είμαστε και λίγο-πολύ γνωριζόμαστε κι απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη, οι υπηρεσίες του Δήμου γνωρίζουν ποιοι πραγματικά έχουν ανάγκη.

Η εφορία, πάλι, όχι… Μαύρα μεσάνυχτα, για την ακρίβεια, έχει ως προς τους με μηδενικά εισοδήματα, που έχουν την άνεση, όμως, να ξοδέψουν ένα μηνιάτικο τη μέρα!