Για τη «γαμήλια» Τριχωνίδα

Πολλά ήταν τα σχόλια των αναγνωστών και άλλα τόσα τα τηλεφωνήματα που δεχθήκαμε σχετικά με το πρόσφατο άρθρο για την ανάδειξη της λίμνης Τριχωνίδας ως τόπο τέλεσης γάμων (ΕΔΩ).

  • Πολύ ήταν εκείνοι που ρώτησαν «γιατί ο Καμαρά μπόρεσε και εμείς δεν μπορούμε;» Άλλοι έθεσαν το θέμα της τέλεσης γάμων σε καταστήματα που οι ίδιοι θα επιλέξουν. Κάποιοι σχολίασαν «όχι μόνο στην Τριχωνίδα», αλλά και σε άλλα σημεία με εξίσου απαράμιλλη ομορφιά. Και όλοι συμφώνησαν πως «ναι, κάτι πρέπει να γίνει».

Τα όποια νομικού χαρακτήρα (τυπικά) ζητήματα ενδεχομένως υπάρχουν, εκτιμώ ότι μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν. Μια προϋπόθεση υπάρχει μόνο: Να θέλουμε.

Η σκέψη είναι πολύ απλή και για αυτό επιμένουμε: Αν γίνουν 10 γάμοι σε 1 μόνο μήνα, επί 200 (πολύ συντηρητικά και στην κακή εκδοχή) οι καλεσμένοι, επί 10 φωτογραφίες ο κάθε καλεσμένος και από 50 η νύφη, ο γαμπρός και οι κουμπάροι, αμέσως – αμέσως έχουμε την καλύτερη δυνατή ΔΩΡΕΑΝ διαφήμιση σε ολόκληρη την Ελλάδα (και όχι μόνο).

Χιλιάδες επί χιλιάδων ανθρώπων θα δουν και θα γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας. Τα μαγαζιά θα δουλέψουν. Ο Δήμος, …θα βγάλει το κάτι τις παραπάνω. Η «ζήτηση» θα αυξηθεί, το τουριστικό ενδιαφέρον θα εκτιναχθεί, άρα θα δρομολογηθούν και τα υπόλοιπα (υποδομές, οργάνωση κτλ).

Τι καλύτερο; Τι περισσότερο; Και, …τι άλλο;