Ούτε κεράκι!

Εντάξει. Το τερμάτισαν οι αθεόφοβοι. Κυριολεκτικά και μεταφορικά το «αθεόφοβοι».

  • Την άποψή μου για όλο αυτό που ξανά επιβάλουν σε σχέση με τις εκκλησίες, την κατέθεσα χθες (εδώ). Και κρίνοντας απ’ τα αμέτρητα σχόλια που δέχθηκα, θετικά και αρνητικά, από πολίτες που συμφωνούν ή διαφωνούν, πρόκειται όντως για ένα θέμα  που απασχολεί έντονα την κοινωνία.

Την κοινωνία που δεν νομίζω ότι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα έφταναν στο σημείο να απαγορεύσουν ακόμη και την «ατομική προσευχή», δηλαδή, την ώρα που έχει κανείς το δικαίωμα να κάνει τη βόλτα του, περνώντας έξω από έναν Ιερό Ναό, να μπει να ανάψει ένα κεράκι.

Και πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα εδώ. Ούτε τι ακριβώς προσπαθούν να κάνουν…

Θα μεταδοθεί δηλαδή ο κορωνοϊός αν μπω μόνος μου, με τη μάσκα μου σε μια άδεια εκκλησία για μισό λεπτό να ανάψω ένα κερί;

Συγνώμη, αλλά, όπως και να το σκέφτηκαν, ότι κι αν είχαν κατά νου, με αυτή την απόφαση, δίνουν λαβές και δικαιώματα να «ξεσπαθώσουν» όλοι εκείνοι που απ’ την αρχή έσπευσαν να μιλήσουν για «επίθεση στην πίστη μας», οι οποίοι και, λυπάμαι να πω, έχουν απόλυτο δίκιο ότι κι αν πουν πλέον.

Διότι το κλείσιμο, σε συνδυασμό με την απαγόρευση της ατομικής προσευχής, με τα περιπολικά έξω απ’ τους ναούς να παραφυλάνε, με την απειλή προστίμου 1.500 ευρώ στους ιερείς και όλη αυτή την προπαγάνδα, …παραπέμπει αλλού.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: με κυβέρνηση Δεξιάς, παρακαλώ!

 

«Agrinio 365» Media Group | Φώτης Μπερίκος