Π. Παπαθανάσης στον Antenna Star: «Τα πράγματα είναι αρκετά ανησυχητικά» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή του Λευτέρη Τηλιγάδα, με τίτλο «Άκου τώρα, να δεις», που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παντελής Παπαθανάσης, με τον οποίο συνομιλήσαμε για την αύξηση των κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Αγρινίου και τη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

  • Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, ήδη τα αποτελέσματα των Τests που γίνονται στην περιοχή δείχνουν σημαντική αύξηση της διασποράς της Covid-19 στην κοινότητα, αλλά το πιο ανησυχητικό, όπως παρατήρησε, είναι τα ασυμπωματικά κρούσματα που είναι πάρα πολλά στην κοινότητα. Σύντομα, είπε θα εμφανιστεί και το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής διασποράς. Τα πράγματα είναι αρκετά ανησυχητικά, παρατήρησε

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη του νοσοκομείου και τα οποία έγιναν γνωστά από προχθές, όπως το κλείσιμο των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου κ.α..

  • Όπως μας είπε, αρκετά μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης του Αγρινίου ήδη έχουν δηλώσει, ότι επιθυμούν εθελοντικά να βοηθήσουν με την συμμετοχή τους στις εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν στη νοσηλευτική μονάδα της πόλης, έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι γιατροί και να ενδυναμώσουν τις άλλες κλινικές της μονάδας.

Τέλος, όπως είπε, σήμερα είμαστε σε αναμονή των εισηγήσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία θα εξετάσει την αύξηση των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία και όπως γνωρίζεται χθες πάνω από τα μισά κρούσματα του νομού ήταν στην πόλη του Αγρινίου, γεγονός, που δείχνει ότι εμείς «τραβάμε την ανηφόρα» την ώρα που το Μεσολόγγι παρουσιάζει ύφεση.