Παγώνη: «Δεν πειράζει αν ένα Πάσχα δεν πάμε στο χωριό»

Μέσω δηλώσεών της, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών τόνισε πως ο αριθμός κρουσμάτων, διασωληνωμένων και εμβολιασμών είναι τα τρία δεδομένα που θα κρίνουν το αν θα υπάρξει φέτος «Πάσχα στο χωριό».

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη έκανε δηλώσεις ενόψει της έλευσης του Πάσχα και εμφανίστηκε επιφυλακτική στην προοπτική να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού με βάση στην οποία βρίσκεται η πανδημία του κορωνοϊού.

Τόνισε, μάλιστα, πως ο αριθμός των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των εμβολιασμένων είναι τα τρία στοιχεία που θα κρίνουν το αν θα επιτραπεί η μετακίνηση στα χωριά.

«Το αν θα πάμε στα χωριά, θα εξαρτηθεί την Μεγάλη Εβδομάδα από τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό των διασωληνωμένων και πόσο έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί στον βαθμό που θέλουμε» σημείωσε αρχικά μιλώντας στο Mega για να προσθέσει:

«Δεν πειράζει αν ένα Πάσχα δεν φύγουμε να πάμε στο χωριό. Γιατί αν φύγουν όλοι, θα αδειάσει η Αθήνα και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως εκεί που θα πάει ο κόσμος θα υπάρχουν πολλά προβλήματα».

Όπως τόνισε: «Τώρα κάνουμε προσεκτικά βήματα για να ανοίξουν τα καταστήματα και σιγά σιγά η εστίαση. Έχει σημασία αν ο καθένας θα πάει στα χωριά του ή κάπου που θέλουν να κλείσουν και να μείνουν.

Δεν θα κάνουμε Πάσχα μέσα στα σπίτια όπως πέρυσι. Θα μπορούμε να βγούμε με μάσκες και αποστάσεις, να πάμε και στον προαύλιο χώρο, με αποστάσεις και μάσκες.

Μόλις πουν ότι επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό θα φύγουν όλοι. Είναι ψυχολογικά πιεσμένος ο κόσμος. Για εμάς, σημασία έχει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να σταματήσουν να περιμένουν ουρά έξω από τις ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι».

Υπερτόνισε, επίσης, την κατάσταση που βιώνουν οι γιατροί μέσα στα νοσοκομεία: «Πάνω από όλα να σκεφτούμε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για τις μάχες που δίνουν στα νοσοκομεία και δεύτερον που θα κάνουμε διακοπές. Εάν κάποιος κάνει μια βόλτα σε ένα νοσοκομείο και δει καθημερινά τι γίνεται, δεν νομίζω ότι θα σκεφτεί που θα πάει το Πάσχα.

Να σταματήσουμε αυτές τις μέρες να ρωτάμε τι θα κάνουμε το Πάσχα. Εμείς που είμαστε στα νοσοκομεία, όταν ακούμε τις ερωτήσεις τι θα κάνουμε το Πάσχα, είναι πολύ εκνευριστικό».

Τέλος, σχολιάζοντας το περιστατικό στον Ερυθρό Σταυρό, όπου ένας 72χρονος έχασε τη ζωή του τόνισε: «Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ πήγαινε καλά. Ένας νορμάλ άνθρωπος δεν θα ενοχλούνταν από το μηχάνημα που έδινε ζωή σε έναν συνάνθρωπό του.

Στα νοσοκομεία υπάρχει ασφάλεια. Όμως ποιον ασθενή έχεις δίπλα σου δεν είναι εύκολο να το ξέρουμε. Ο καθένας που έρχεται να νοσηλευτεί έχει κάποιο πρόβλημα. Εάν έχει και άλλα προβλήματα που δεν έχει εκδηλώσει, δεν είναι εύκολο να τα γνωρίζεις».

ethnos.gr