Προμήθεια 10 εκατομμυρίων ακόμη self tests

Με νέο ανοικτό διαγωνισμό θα γίνει η νέα προμήθεια ακόμη 10 εκατομμυρίων self tests, όπως προκύπτει από την πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσίευσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, δίνεται δικαίωμα προαίρεσης για αγορά επιπλέον 10 εκατομμυρίων δόσεων.

Η καταληκτική ημερομηνία για τις προσφορές είναι η Κυριακή 11 Απριλίου, ενώ οι φάκελοι θα ανοίξουν την επόμενη ημέρα. Το ύψος του ποσού που θα διατεθεί είναι 37,5 εκατομμύρια ευρώ για τα 10 εκατομμύρια τεμάχια.

Ο χρόνος παράδοσης των self tests είναι «το συντομότερο δυνατόν» όπως αναφέρεται, ενώ δεν πρέπει να ξεπερνά τις 10 ημέρες από την ημέρα της σύμβασης. Αξιοσημείωτο είναι ότι η κυβέρνηση επισπεύδει τη διαδικασία για την προμήθεια των self tests, καθώς τη Δευτέρα 12 Απριλίου ανοίγουν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα.

  • Η διανομή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ η πλατφόρμα self-testing.gov.gr αναμένεται να ανοίξει σύντομα.

Protagon.gr