Συστατικά
4 αβγά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
340 γρ. γάλα
Για την πρώτη σύνθεση
50 γρ. marshmallows
Για τη δεύτερη σύνθεση
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
30 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
Για την τρίτη σύνθεση
50 γρ. φράουλες, κομμένες σε κομμάτια
50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
Για την τέταρτη σύνθεση
100 γρ. σάλτσα καραμέλας
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και το γάλα. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρίμαχο σκεύος 25×38 εκ. και απλώνουμε καλά με μια μαρίζ.
Χωρίζουμε νοερά το μείγμα σε 4 παράθυρα. Στο ¼ του μείγματος βάζουμε τα marshmallows, στο άλλο ¼ βάζουμε τα φιστίκια και την κουβερτούρα. Στο επόμενο ¼ απλώνουμε τις φράουλες κομμένες σε κομμάτια και τα μύρτιλα. Στο τελευταίο απλώνουμε τη σάλτσα καραμέλας και κάνουμε σχέδια με ένα καλαμάκι για σουβλάκι.
Ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε με άχνη.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Ο Πατέρας Νικόλαος έμαθε για την εγκυμοσύνη της Χλόης
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Οι ένοικοι του «Buona Mattina» διαγωνίζονται για ένα διαφημιστικό!
«Grand Hotel»: Χαραλάμπης και Θεώνη συνειδητοποιούν το τέλος του έρωτά τους