Παρέμβαση «Ρουβίκωνα» στο κτίριο της διοίκησης της Ε.Ι.Ο.

Γκραφίτι κατά της ηγεσίας της ΕΙΟ και σκληρό κείμενο που αναφέρεται σε Αυγενάκη, Άδωνι, υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ με βεβαρυμένο παρελθόν, αλλά και τον Α. Λοβέρδο. Συνθήματα κατά του προέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της επιλογής του να μην έχει παραιτηθεί από την θέση του μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό της, αλλά και συνολικά την στάση της Ομοσπονδίας που την χαρακτηρίζει «Ελληνική Ομοσπονδία Συγκάλυψης Βιαστών», έγραψαν μέλη του Ρουβίκωνα που έκαναν παρέμβαση στο κτίριο της διοίκησης της ΕΙΟ.

Παράλληλα, αναρτήθηκε αναλυτικό κείμενο στο διαδίκτυο από τον «Φεμινιστικό Τομέα Ρουβίκωνα» που καυτηριάζει τόσο την στάση των αρμοδίων στις αμιγώς αθλητικές οργανώσεις και κρατικές δομές, όσο και της πολιτικής ηγεσίας, του αθλητισμού και ευρύτερα, της νυν κυβέρνησης Μητσοτάκη και παλαιότερων. Για τον Αρ. Αδαμόπουλο που η Σ. Μπεκατώρου κατήγγειλε για τον βιασμό, σημειώνεται ότι «η ΝΔ αναγκάστηκε να καθαιρέσει τον Αδαμόπουλο από την τοπική της οργάνωση στη Ραφήνα μετά την καταγγελία του βιασμού και επειδή πήρε τεράστια έκταση η υπόθεση στο δημόσιο διάλογο», ωστόσο, ενώ «ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, γνώριζε για το βιασμό που διέπραξε ο Αδαμόπουλος από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά η αναστολή της κομματικής ιδιότητας του βιαστή και η απομάκρυνσή του από το ΔΣ της ΕΙΟ, έγιναν αφού δημοσιοποιήθηκε ευρέως το περιστατικό».

Στη ΝΔ έχουν πρόσφατα αποκαλυφθεί δύο ακόμη περιπτώσεις υψηλόβαθμων στελεχών που εμπλέκονταν σε υποθέσεις με θύματα εκδιδόμενα ανήλικα αγόρια και κορίτσια, «δύο παραδείγματα σεξουαλικών εγκλημάτων που πρακτικά δεν είχαν σοβαρές συνέπειες για τους θύτες. Το κύκλωμα των ανθρώπων που βρίσκονται σε υψηλά κλιμάκια της εξουσίας, παρέχει ένα παχύ πέπλο προστασίας για τα μέλη του που “παραστράτησαν”». Κάπως έτσι, όπως υπογραμμίζεται, «ο βιασμός της Σοφίας είναι “δυσάρεστο γεγονός” σύμφωνα με την ΕΙΟ, η παιδεραστία και η εξαναγκασμένη πορνεία ήταν “υπόθεση ιδιωτικής ζωής” και ελαφρύ ζήτημα με το οποίο δε θα έπρεπε να ασχολείται η κοινωνία, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη».

Θυμίζουν επίσης ότι η «ρατσιστική και μισογυνική διαπόμπευση εκδιδόμενων οροθετικών γυναικών από τον Ανδρέα Λοβέρδο σε συνεργασία με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη , ήταν για τα ΜΜΕ “προστασία της ελληνικής οικογένειας”. Ο ίδιος που τότε στιγμάτισε χυδαία 32 βασανισμένες γυναίκες ως κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τις κατηγορούσε για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή, είχε το θράσος πρόσφατα να υπερασπιστεί το δίκιο της Σοφίας. Οι γυναίκες αυτές δεν είχαν το κύρος της Ολυμπιονίκη, ούτε είχαν ποτέ βήμα για να μιλήσουν, ήταν σκουπίδια του περιθωρίου».

«Τα θύματα αντιμετωπίζονται με αμφιβολία στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη, μετατρέπονται σε θύτες που είχαν σκοπιμότητες και είπαν ψέματα για λίγα λεπτά δημοσιότητας. Ειδικά στις περιπτώσεις που οι πραγματικοί θύτες έχουν ισχύ και λεφτά, οι γυναίκες θύματα «εγκληματοποιούνται» και κατηγορούνται γιατί δεν το σταμάτησαν, γιατί δεν το είπαν όταν έπρεπε, και άρα η ευθύνη είναι δική τους. Το καθεστώς της ντροπής και της σιωπής για τα θύματα κάποια στιγμή θα σπάσει. Και τότε δε θα ξέρετε πού να κρυφτείτε», καταλήγει το κείμενο.


avgi.gr