ΥΛIΚΑ
- 3 κιλά μεγάλες γαρίδες, αποφλοιωμένες
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
- 4 ντομάτες, αποφλοιωμένες και τεμαχισμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- 3/4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
- 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις γαρίδες σαγανάκι με φέτα και λευκό κρασί, πρώτα καθαρίζετε το σώμα από τις γαρίδες και αφαιρείτε το έντερο.
Προσθέστε τις γαρίδες σε ένα δοχείο ανάμιξης και πασπαλίστε με χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε απαλά για να ενσωματώσετε και αφήστε το στην άκρη.
Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρυθμίστε τη θερμότητα στη μέση περίπου. Προσθέστε το σκόρδο και τις πράσινες πιπεριές και σοτάρετε για πέντε λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς ροζ.
Προσθέστε τις ντομάτες, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το λευκό κρασί και μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλά επίπεδα. Καλύψτε και σιγοβράστε για περίπου είκοσι λεπτά για να αφήσετε τις γεύσεις να συνδυαστούν.
Μετά από είκοσι λεπτά, ανακατεύουμε απαλά τη φέτα και σερβίρουμε.
xrysoskoufaki.gr
Σχετικά Άρθρα
Eurovision 2025 – Εθνικός Τελικός: Οι εκπλήξεις της βραδιάς και η σειρά εμφάνισης των καλλιτεχνών
Γιάννης Κουκουράκης: «Αν παντρευόμουν θα ήταν καλοκαίρι και θα πήγαινα με την παντόφλα»
Τζόκερ: 100.000 ευρώ στα Ιωάννινα στο Πρακτορείο του Αλέξανδρου Τζιόλη!