Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της ημερομηνίας λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ελλάδα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Μάριος Θεμιστοκλέους.
- Όπως ανέφερε, η συζήτηση έχει ανοίξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς ήδη στην Γαλλία έγινε υποχρεωτική η τρίτη δόση για τους άνω των 65 ετών. «Αυτή η συζήτηση (σ.σ. για το πιστοποιητικό εμβολιασμού) έχει ανοίξει σε δύο σκέλη, σε επιστημονικό και διοικητικό. Η Γαλλία προχώρησε στους άνω των 65 με μια λήξη γίνεται συζήτηση σε επίπεδο υπουργών. Αν δεν υπάρξει κοινή απόφαση τις επόμενες ημέρες μπορεί και η χώρα μας να προχωρήσει σε διαφορετική κατεύθυνση θα το δούμε αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Πρέπει να γίνει η τρίτη δόση
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να υπάρξει και τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κοροναϊού και απάντησε ότι «λογικά όχι. Τα μέχρι στιγμής επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι με την τρίτη δόση αποκτά μόνιμο βαθμό ανοσίας».
Ο ίδιος τόνισε ότι «το σημαντικότερο είναι να κάνουν τρίτη δόση τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας» προαναγγέλλοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το πότε θα ισχύσει η δυνατότητα ανοίγματος της πλατφόρμας των ραντεβού για τρίτη δόση στους 5,5 μήνες μετά την δεύτερη δόση ώστε να μπορεί να γίνεται ο εμβολιασμός στους 6 μήνες.
in.gr







Σχετικά Άρθρα
Καλλιθέα: Σε κρίσιμη κατάσταση κοριτσάκι 2,5 ετών που έπεσε σε σιντριβάνι, συγκλονίζει ο άνδρας που της έκανε ΚΑΡΠΑ
Γεώργιος Ασημακόπουλος: Θλίψη στο Κάτω Κεράσοβο Μακρυνείας για την απώλεια του 68χρονου
Ανδρέας Σκαρτσάρης: Ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου μασκαρεύτηκε για τον Αποκριάτικο Χορό!