Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τηλεφωνικές απάτες στο Αγρίνιο

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει στην πόλη του Αγρινίου, νέα τηλεφωνική απάτη από επιτήδειους, οι οποίοι κάνοντας χρήση του ονόματος γνωστών επαγγελματιών της πόλης, προσπαθούν να εξαπατήσουν τηλεφωνικά συμπολίτες μας και να τους αποσπάσουν το iban, κωδικούς pin τραπέζης και άλλα προσωπικά στοιχεία.

  • Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει στις ιστοσελίδες του Agrinio365 Media Group (Antenna-Star.gr και AgrinioTimes.gr), ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Τριχωνίδας κ. Αχιλλέας Κοντοπάνος, το φαινόμενο έχει αποκτήσει «διαστάσεις επιδημίας» τις τελευταίες ημέρες στο Αγρίνιο και ιδιαίτερα το τελευταίο διήμερο (Πέμπτη, 3 Μαρτίου και Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022), με τις «ύποπτες» κλήσεις να πληθαίνουν, κάτι που έχει καταγγείλει και στις Αστυνομικές Αρχές της πόλης.

Επαγγελματίες της πόλης γίνονται δέκτες τηλεφωνημάτων από εικονικούς αριθμούς που φαίνονται ως αυθεντικοί αριθμοί κινητών τηλεφώνων. Κατά βάση, οι επιτήδειοι ζητούν προσωπικά και τραπεζικά δεδομένα από τους ανυποψίαστους καταθέτες, για την διεκπεραίωση οικονομικών εκκρεμοτήτων για πράγματα που έχουν παραγγείλει, κάθε φορά ανάλογα με την επαγγελματική δραστηριότητα του υποψήφιου θύματος.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, παριστάνουν τους υπαλλήλους Αστυνομικών ή Τελωνειακών Αρχών, και ισχυρίζονται ότι επιθυμούν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά (ακόμη και της τάξης των 10.000 ευρώ), για παραγγελίες που έχουν κάνει σε φαρμακευτικό η υγειονομικό υλικό, σε Επαγγελματίες Φαρμακοποιούς της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό την εξαπάτησή τους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Τριχωνίδας, έχοντας λάβει πολλές μαρτυρίες συμπολιτών μας, σχετικά με την ψευδή χρήση του ονόματός του σε παρόμοιες απόπειρες εξαπάτησης, αλλά και πολλές καταγγελίες συναδέλφων Φαρμακοποιών, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, συνιστά την προσοχή των επαγγελματιών της πόλης, καλώντας το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην αποκαλύπτει σε κανέναν, τα προσωπικά και τραπεζικά του στοιχεία.


Agrinio365 Media Group (Antenna-Star.gr και AgrinioTimes.gr)

Νάντια Μπούτα