Mε μαϊντανό, μουστάρδα ή κέτσαπ; Οποια και αν διαλέξετε από τις τρεις σάλτσες με βάση τη μαγιονέζα είναι υπέροχη!
- Η μαγιονέζα πηγαίνει παντού: από ορεκτικά και σαλάτες μέχρι κύρια πιάτα -πολλά μάλιστα, από τα ορεκτικά και τις σαλάτες άνετα θεωρούνται κύρια πιάτα. Από τα περίφημα καναπέ της δεκαετίας του ΄70 μέχρι μους πέστροφας και από κρύα κρέατα, ψάρια και θαλασσινά μέχρι μπέργκερ!
Ανάλογα μάλιστα, με το πιάτο γίνονται και οι παραλλαγές εξ ου και οι τρεις «χρωματιστές» μαγιονέζες.
«Πράσινη» μαγιονέζα
Ανακατεύουμε 2 φλιτζάνια μαγιονέζα με 6-8 σκελίδες σκόρδο λιωμένες και 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
«Κίτρινη» μαγιονέζα
Ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι μαγιονέζα με 1 βαζάκι πικαλίλι -τουρσί από διάφορα ψιλοκομμένα λαχανικά μέσα σε μουστάρδα- και 1 φλιτζανάκι του καφέ κάπαρη.
«Κόκκινη» μαγιονέζα
Ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι μαγιονέζα με ½ φλιτζάνι κέτσαπ, 1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα και 1 κουτ. γλυκού νιφάδες μπούκοβο.
olivemagazine.gr
Σχετικά Άρθρα
«Exathlon»: Ο Γιώργος Καράβας στην παρουσίαση – Η αντίδραση του Αγρινιώτη Στάθη Σχίζα
«The Voice of Greece» για… τρεις! Αιτωλοακαρνάνες και μη δηλώστε συμμετοχή και αναδείξτε τις φωνητικές σας ικανότητες
Το Regency Casino περνά στην ψηφιακή εποχή