Ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου Αμφιλοχίας για το κλείσιμο καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. Κομποτίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας εκφράζει την έντονη ανησυχία του από τις επιπτώσεις της απόφασης της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων για παύση της λειτουργίας μεγάλου αριθμού καταστημάτων, και ειδικά εκείνων που βρίσκονται σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σημεία της ελληνικής επαρχίας.

  • Η απόφαση αυτή προκαλεί αντιδράσεις σε τμήματα της τοπικής κοινωνίας στο Δήμο μας, καθώς για πολλούς πολίτες, ιδιαίτερα μεγαλύτερων ηλικιών που κατά κανόνα δεν έχουν εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, τα καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους αφού εκπληρώνουν πολλαπλούς ρόλους, αποτελώντας ταυτόχρονα επικοινωνιακό κόμβο και σημείο αποστολής και λήψης δεμάτων, ενώ επιτελούν ακόμη και λειτουργίες τραπεζικού χαρακτήρα.

Το κλείσιμο δε του καταστήματος Κομποτίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά, αν και τυπικά βρίσκεται σε άλλο Δήμο, επιφέρει επιπτώσεις και σε δημότες του Δήμου Αμφιλοχίας και κυρίως σε κατοίκους των κοινοτήτων Φλωριάδας και Λαγκάδας.

Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα αναγκάζονται πλέον να μετακινούνται σε μεγάλη απόσταση για την εξυπηρέτησή τους, αφού το πλησιέστερο κατάστημα βρίσκετε στην πόλη της Αμφιλοχίας, γινόμενοι έτσι αποδέκτες πλεονάζουσας ταλαιπωρίας και οικονομικής επιβάρυνσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας ζητά από τη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων να θέσει τις ανάγκες των πολιτών, και ειδικά των πλέον ευάλωτων κοινωνικών και ηλικιακών ομάδων, πάνω από τα επιχειρηματικά κέρδη και να πραγματοποιήσει τις αναδιαρθρώσεις του δικτύου του που θεωρεί απαραίτητες έχοντας ως γνώμονα το όφελος των εξυπηρετούμενων πολιτών και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει χτίσει μαζί τους στους σχεδόν δύο αιώνες της λειτουργίας του.