Ψήφισμα για την Εκδημία του Θεολόγου Καθηγητή Κωνσταντίνου Αναγνωστόπουλου

Ψήφισμα του Τοπικού Παραρτήματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας, της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων που αφορά την Εκδημία του Θεολόγου Καθηγητή Κωνσταντίνου Αναγνωστόπουλου.

  • Αναλυτικά:

«Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Αιτωλ/νίας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων συνήλθε εκτάκτως σήμερα 24 Αυγούστου τρέχοντος έτους, ύστερα από την είδηση της εκδημίας εις Κύριον του σεβαστού και αγαπητού συναδέλφου Κωνσταντίνου Αναγνωστόπουλου, πιστού τέκνου της στρατευομένης Εκκλησίας, σοφού παιδαγωγού της ελληνορθόδοξης αγωγής και αφοσιωμένου οικογενειάρχη.

Στην αρχή ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εκλιπόντος και τόνισε την ιδιαίτερη προσφορά του στην εκπαίδευση.

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος υπήρξε ένας εκλεκτός συνάδελφος, σεβαστός καθηγητής πολλών εξ ημών, αξιόλογος άνθρωπος και καλός οικογενειάρχης.

Μετά τις σπουδές του στη θεολογική επιστήμη αφιέρωσε τη ζωή του στην εκπαίδευση.

Επί δεκαετίες υπηρέτησε το ελληνικό σχολείο. Μετέδιδε με παλμό και όρεξη στους μαθητές του την ελληνοχριστιανική παιδεία, από οποιαδήποτε θέση ευρίσκετο, είτε ως απλός καθηγητής είτε από θέση ευθύνης, αφού για πολλά χρόνια υπήρξε Γυμνασιάρχης και Διευθυντής Σχολείου.

Πάντα έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τον καθένα χωριστά, γι’ αυτό αγαπήθηκε από τους μαθητές του και τους συναδέλφους του και εκτιμήθηκε από τους προϊσταμένους του.

Στη θεολογική οικογένεια ήταν πάντα παρών με ουσιαστική συμμετοχή στις διάφορες εκδηλώσεις μας. Η παρουσία του και ο λόγος του μας ενίσχυε, μας δυνάμωνε, μας χάριζε ελπίδα.

Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Παραρτήματος.

Στη συνέχεια τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής αναφέρθηκαν διεξοδικά στη προσωπικότητα και το έργο του αειμνήστου συναδέλφου και επισημάνθηκε, ότι από σήμερα η θεολογική οικογένεια της περιοχής μας έγινε φτωχότερη.

Ακολούθως ομόφωνα η Διοικούσα Επιτροπή αποφασίζει:

  • Να προσευχηθεί θερμά προς τον Πανάγαθο Θεό, όπως κατατάξει την ψυχή του «ἐν σκηναῖς δικαίων».
  • Να παραστούν τα μέλη της στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να συμπεριλάβει το όνομά του στα δίπτυχα της Ενώσεως και να μνημονεύεται στο κατ’ έτος τελούμενο μνημόσυνο.
  • Να καταθέσει στη μνήμη του, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της περιοχής.
  • Να εκφράσει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του μεταστάντος με αναστάσιμη ελπίδα.
  • Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο»